Οικονομία

Αυτή είναι η εταιρία που χάνει 1.000.000 ευρώ την ώρα λόγω κορωνοϊού

Αυτή είναι η εταιρία που χάνει 1.000.000 ευρώ την ώρα λόγω κορωνοϊού
Κορωνοϊός οικονομία ύφεση: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει ζοφερό τοπίο στις οικονομίες όλου του κόσμου. Ακόμα και εταιρίες-κολοσσοί έχον τεράστια προβλήματα.

Κορωνοϊός οικονομία ύφεση: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει μαζί της και μια νέα οικονομική κρίση που θυμίζει αυτή των προηγούμενων δέκα χρόνων. Οι αερομεταφορές είναι ένας τομέας που έχει «χτυπηθεί» πολύ λόγω της διακοπής των ταξιδιών με αεροπλάνο σε μεγάλο βαθμό.

Στην Ευρώπη «βουτιά» παρατηρείται για αεροπορικούς κολοσσούς με απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και πολύ σημαντικών εσόδων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Δανέζη στο Open TV, μια εταιρεία, όπως η Lufthansa, δεν βλέπει μόνο τα αεροπλάνα της καθηλωμένα στο έδαφος, αλλά βλέπει να χάνει 1 εκατομμύριο ευρώ την ώρα.

Μαζικές απολύσεις

Η Lufthansa, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα διασωθεί τελικά από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία θα πάρει μερίδιο 25% από την εταιρεία. H British Airways, μια ακόμη μεγάλη εταιρεία, αναμένεται να απολύσει 12.000 υπαλλήλους, η Ryan Air θα απολύσει 3.000 εργαζόμενους μέσα στο 2020, η Icelandair, η αεροπορική εταιρεία της Ισλανδίας θα απολύσει 2.000 άτομα, η γνωστή Virgin Atlantic σχεδιάζει περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας, αλλά θα τερματίσει και τις δραστηριότητές της στο αεροδρόμιο Gatwick. Συνολικά, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης αναμένεται να μειώσουν τις θέσεις εργασίας κατά 35.000.

Ίδια είναι η εικόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις τέσσερις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες – American, United, Delta, Southwest- να σχεδιάζουν περικοπές μισθών σε 100.000 υπαλλήλους. Συμπερασματικά, τα έσοδα για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία μέσα στο 2020 αναμένεται να μειωθούν κατά 55%, αυτό σημαίνει απώλειες 314 δισ. ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open TV

Δραματική μείωση τουρισμού

Θυμίζουμε ότι ο αριθμός των τουριστών διεθνώς μπορεί να μειωθεί κατά 60% έως 80% το 2020 λόγω των επιπτώσεων του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), που στα τέλη Μαρτίου προέβλεπε μείωση 20-30% στις τουριστικές αφίξεις. «Είναι μακράν η πλέον σοβαρή κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος τουρισμός από την έναρξη των μελετών αυτών» το 1950, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός.

Οι αφίξεις μειώθηκαν ήδη κατά 22% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση και 57% τον Μάρτιο αφού τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού σε πολλές χώρες, διευκρίνισε ο UNWTO. Ο κλάδος έχει χάσει έτσι 80 δισεκατομμύρια δολάρια (74 δισεκατομμύρια ευρώ) τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Συνολικά, οι απώλειες σε έσοδα μπορεί να φθάσουν τα 910 δις δολάρια (843 δισεκατομμύρια ευρώ) έως το 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,111 τρισεκατομμύρια ευρώ).

«Ο αντίκτυπος θα γίνει αισθητός σε διαφορετικό βαθμό στις διαφορές περιοχές και με χρονική αλληλεπικάλυψη, με την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού να είναι μεταξύ των πρώτων που αναμένεται να ανακάμψουν», σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments