Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στον Υμηττό από τον πρωθυπουργό – Επί τάπητος η προστασία της περιοχής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στον Υμηττό από τον πρωθυπουργό – Επί τάπητος η προστασία της περιοχής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός μαζί με τους Νίκο Χαρδαλία και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισκέφθηκαν τον Υμηττό στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων για το αυθαίρετο κτίσμα στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός βρέθηκε συγκεκριμένα στον Υμηττό, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το σχέδιο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και την πρόταση ανάπτυξης και αξιοποίησης του Υμηττού.

Τι συνέβη στον Προφήτη Ηλία

Ένταση σημειώθηκε την Κυριακή στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης με διαδηλωτές και πιστούς να έρχονται στα χέρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του αυθαιρέτου κτίσματος γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος. Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών ,υπήρξε μερική συμπλοκή με διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

Οι εντάσεις έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο. Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των δηλώσεων του κατά την επίσκεψη στον Υμηττό στάθηκε στην άρση των μέτρων και την ατομική ευθύνη που θα πρέπει ο καθένας μας να τηρήσει για το καλό του συνόλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments