Οικονομία

Λεμέρ Ευρώπη οικονομία: Δύσκολα θα πεισθούν οι χώρες του Βορρά να στηρίξουν το Ταμείο Ανάκαμψης

Λεμέρ Ευρώπη οικονομία: Δύσκολα θα πεισθούν οι χώρες του Βορρά να στηρίξουν το Ταμείο Ανάκαμψης
Λεμέρ Ευρώπη οικονομία: Τις δυσκολίες οι χώρες του Βορρά να πεισθούν να στηρίξουν το Ταμείο Ανάκαμψης επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Λεμέρ Ευρώπη οικονομία:Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει δύσκολες συζητήσεις με ορισμένες χώρες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της πρότασης Γαλλίας-Γερμανίας. Η γαλλογερμανική συμφωνία είναι «μια αποφασιστική συμφωνία, αλλά μένει να πεισθούν άλλα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα τέσσερις χώρες: η Αυστρία, η Δανία, η Σουηδία και η Ολλανδία», δήλωσε ο Λεμέρ σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση.

«Θα είναι ένα δύσκολο κομμάτι, δεν πρέπει να το κρύψουμε αυτό», πρόσθεσε. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο, σημείωσε ο υπουργός. «Έχουμε λίγες ημέρες για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις… με τους άλλους ευρωπαίους εταίρους μας για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία – το οποίο, θα το ξαναπώ, θα είναι δύσκολο— στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου», δήλωσε ο Λεμέρ.

Η γαλλογερμανική πλευρά πρότεινε χθες ένα σχέδιο ανάκαμψης ύψους 500 δισεκ. ευρώ για να βοηθηθεί η ΕΕ να ξεπεράσει την ιστορική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Η Γαλλία θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτό το σχέδιο για να «αναβαθμίσει τα νοσοκομεία» και να στηρίξει τους κλάδους που έχουν πληγεί από την κρίση, δήλωσε ο Λεμέρ, ο οποίος θεωρεί αυτή τη γαλλογερμανική συμφωνία «ιστορική».

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Μακρόν: Ταμείο ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ προτείνουν οι δύο ηγέτες

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Μακρόν: Ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ εισηγούνται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε κοινή ανακοίνωση, το Παρίσι και το Βερολίνο αναφέρουν ότι προτείνουν να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξουσιοδότηση να δανειστεί χρήματα από τις χρηματοοικονομικές αγορές στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την ίδια στιγμή οι Συνθήκες της Ε.Ε. θα γίνονται σεβαστές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ κάλεσαν για τη δημιουργία ενός φιλόδοξου, προσωρινού και στοχευμένου Ταμείου Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, για τον οποίο είπαν ότι θα πρέπει να αυξηθεί, τα επόμενα χρόνια. Τόνισαν ότι θα πρέπει το Ταμείο να έχει προκαθορισμένο όγκο και ημερομηνία λήξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments