Ελλάδα

Live ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 25 Μαΐου: 4 νέα – 2.882 συνολικά – 172 οι νεκροί

Live ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 25 Μαΐου: 4 νέα – 2.882 συνολικά – 172 οι νεκροί
Live ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 25 Μαΐου: Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.882. Οι νεκροί ανέρχονται στους 172.

Live ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 25 Μαΐου: Ευχάριστα είναι τα νέα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 4 ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.882. Οι νεκροί -όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους 172 καθώς χθες εξέπνευσε ένας ασθενής.

Η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνονται 4 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
  • 5 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 172 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 51 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 155.037 κλινικά δείγματα”.

Στους 172 οι νεκροί:

Τελευταίο θύμα του ιού στη χώρα μας είναι μια 82χρονη γυναίκα, η οποία κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ηλικιωμένη είχε εισαχθεί στην ΜΕΘ στις 17 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, ο  συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται μέχρι και αυτή την ώρα σε 172.

Από σήμερα ξανά ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης:

Από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης επαναλειτουργούν με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι επαγγελματίες του κλάδου, ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες έτσι όπως διαμορφώνονται υπό την σκιά του ιού COVID-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων υπουργείων. Ωστόσο οι προκλήσεις είναι πολλές και τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν κρίνονται αναγκαία για την πρόληψη νόσησης και διασποράς του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) εξέδωσε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες και χώροι απασχόλησης όπου μπορεί να υπάρξει έκθεση στον COVID-19 είναι: προμήθεια και παραλαβή πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, αποθήκευση και μεταφορά στον χώρο επεξεργασίας, επεξεργασία τροφίμων/προετοιμασία γευμάτων/κουζίνα (back of the store), λάντζα (σημεία πλύσης σκευών), αποστολή προς διανομή (delivery), πωλήσεις/service, προσέλευση και αποχώρηση προσωπικού, ύποπτο/επιβεβαιωμένο κρούσμα στο προσωπικό, επίσκεψη και παραμονή εξωτερικών συνεργείων και συνεργατών / επισκεπτών/φορέων ελέγχου, γραφεία (χρήση κοινών εργαλείων, αντιμετώπιση επισκεπτών), τουαλέτες και χώροι διαλείμματος προσωπικού.

Aυξάνονται από σήμερα οι πτήσεις εσωτερικού:

Νέα δεδομένα από σήμερα στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς τόσο οι επιβάτες όσο και το προσωπικό καλούνται να συμμορφώνονται με τα αυστηρά μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς του φονικού ιού στη χώρα μας. Ειδικότερα, οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αρχίσει να επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς από τις 18 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ήρθη ο περιορισμός μετακινήσεων προς την επαρχία και την Κρήτη και θα συνεχίσουν να αυξάνονται από σήμερα , οπότε θα αρθεί ο περιορισμός και προς τα υπόλοιπα νησιά.

Αναμένεται περισσότερη αύξηση των πτήσεων από την 1η Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και από τις 15 Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν και τα εποχικά ξενοδοχεία. Υπενθυμίζεται, πως η AEGEAN στα δρομολόγια εσωτερικού, ήδη από τις 18 Μαΐου ενίσχυσε τα δρομολόγια προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και από αύριο 25 Μαΐου ενισχύει και τα δρομολόγια προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού. Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Αθήνα προς Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη, ενώ θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχε ανασταλεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments