Οικονομία

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Δείτε αναλυτικά πότε θα καταβληθούν

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Δείτε αναλυτικά πότε θα καταβληθούν
ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Αύριο αναμένεται να καταβληθούν τα επιδόματα και οι παροχές από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ)  τα επιδόματα αναμένεται να καταβληθούν αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου. Ειδικότερα τα επιδόματα και παροχές από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι τα εξής παρακάτω:

  • επίδομα παιδιού
  • επίδομα γέννησης
  • προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • επίδομα στέγασης
  • στεγαστική συνδρομή
  • επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών

Παράλληλα, επισημαίνεται πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, μέχρι και τις 30 Απριλίου του 2020. Επιπλέον, η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά τη δεύτερη δόση του 2020 (Μάρτιος- Απρίλιος 2020). Ειδικότερα, αύριο 29 Μαΐου θα δοθεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους.

Σημειώνεται ότι η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται στα 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά. Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι θα καταβληθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2018.

Παρατείνεται η διάρκεια των προγραμμάτων  του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2019 

Σύμφωνα με την διοίκηση του  ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι των προγραμμάτων του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας και οι Επιχειρηματίες που έχουν συμβληθεί με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ ενημερώνονται ότι παρατείνεται η διάρκεια των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2019 έως και την  30η Ιουνίου  2020. Ο ΟΠΕΚΑ,  με την  παράταση της διάρκειας  των προγραμμάτων  της Αγροτικής Εστίας έτους 2019, ανταποκρίνεται στην οικονομική ενίσχυση των Επιχειρηματιών και παρέχει την δυνατότητα στους δικαιούχους πολίτες,  μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης, να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες παροχές του Οργανισμού και να επωφεληθουν από τα τρέχοντα κοινωνικά προγράμματα του ΛΕΑ/ΟΠΕΚΑ (Κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος, πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων). Τέλος, σύντομα θα δoθούν στη δημοσιότητα όλα τα νέα στοιχεία και οι πληροφορίες για την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών και των δικαιούχων στα νέα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους  2020- 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments