Διεθνή

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Χάος στις ΗΠΑ με νεκρούς στις διαδηλώσεις

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Χάος στις ΗΠΑ με νεκρούς στις διαδηλώσεις
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ συνεχίζονται μετά τον θάνατο του άτυχου Αφροαμερικανού, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Τα βίαια και αιματηρά επεισόδια συνεχίζονται στις ΗΠΑ, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του. Μάλιστα, δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς εν μέσω διαδηλώσεων το βράδυ της Παρασκευής (29/5).

Όπως δήλωσε το αστυνομικό Τμήμα του Όκλαντ στο CNΝ, ττουλάχιστον 7.500 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ, προκαλώντας ζημιές σε όλη την πόλη. Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές για βανδαλισμούς, κλοπών σε επιχειρήσεις, τοποθέτησης πυρκαγιών και επιθέσεων σε αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μολονότι έγιναν συλλήψεις, η αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Όμως, αναφέρθηκαν στο γεγονός πως δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός. Εργάζονταν για την Federal Protective Service που εμπίπτει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 19χρονος

Στο μεταξύ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ όταν ένας άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε όχημα τύπου SUV άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που διαδήλωνε. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη συνοικία με χώρους ψυχαγωγίας του Ντιτρόιτ, Γκρίκταουν, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες διαδηλωτές.

Το θύμα ήταν ένας 19χρονος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Νικόλ Κέρκγουντ, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησε εναντίον του πλήθους. Και να σημειωθεί πως στη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκε από πέτρα ένας διοικητής της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν.

Η στάση της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ

Το γεγονός πως συνελήφθη ο αστυνομικός ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιν και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σχολίασε η οικογένεια του εκλιπόντα. Ένα μέτρο «πολύ καθυστερημένο και ανεπαρκές», αναφέρουν.

Έτσι, η οικογένεια σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα κατέληξε στο εξής: «Θέλουμε να του απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης. Και θέλουμε να δούμε και τους άλλους αστυνομικούς (που ενέχονται στην υπόθεση) να συλλαμβάνονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments