Ελλάδα

Έβρος νέα: Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές αρχές

Έβρος νέα: Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές αρχές
Έβρος νέα: Οι Ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που ο Ερντογάν επιχειρήσει να φέρνει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τα Τουρκικά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σαν να μην έφτασε αυτό μετάδωσε ψευδείς ειδήσεις ότι μπορούν να περάσουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στις Καστανιές επιχειρώντας να μπουν στη χώρα. Φυσικά οι Ελληνική πλευρά δεν θα μπορούσε να επιτρέψει κάτι τέτοιο και για αρκετές μέρες ο στρατός με τη βοήθεια της αστυνομίας και τους άνδρες της Frontex κατάφερε να τους απωθήσει.

Τελικά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο κόσμος επέστρεψε στην Τουρκία. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν φόβοι ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επιχειρήσει το ίδιο πράγματα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ο Ερνογάν βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει κατακόρυφα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Τουρκική οικονομία. Δεν αποκλείεται λοιπόν να προβεί σε μια ακραία κίνηση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σε επιφυλακή η Ελληνική πλευρά

Η Ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως για την ώρα δεν υπάρχει μαζική κινητοποίηση, αλλά ο Κυριάκος Μητοστάκης έστειλε επιστολές σε Ευρωπαίους αξιωματούχους με αφορμή τις τελευταίες Τουρκικές προκλήσεις. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σύνορα δηλώνουν έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα τονίζοντας ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι απροσπέλαστα.

Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN έκανε οδοιπορικό στον Έβρο και μίλησε με τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής. «Πραγματικά υπάρχει αυξανόμενη παρατηρητικότητα, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται, όπως είναι ο φράχτης, οι κάμερες και η ενισχυτική δύναμη των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού κάνουν τον Έβρο αδιαπέραστο» λέει στην κάμερα του Open ο δήμαρχος Σουφλίου. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μετακινήσεις μεταναστών στην περιοχή της Αδριανούπολης, απέναντι από τις Καστανιές, αλλά και σε τουρκικές κωμοπόλεις και χωριά κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο ύψος του Σοφικού, στο Τυχερό και τον Πέπλο.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι στις Καστανιές δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έζησαν μια δυσάρεστη κατάσταση. Ωστόσο ο πρόεδρος Καστανιών αναφέρει ότι τα μέτρα φύλαξης στα σύνορα δεν έχουν χαλαρώσει καθόλου, αντιθέτως έχουν ενισχυθεί και με τον φράχτη, με τεχνολογικό εξοπλισμό και με ανθρώπινο δυναμικό. Ως το Δέλτα του Έβρου, οι ελληνικές δυνάμεις επιτηρούν τον ποταμό σε όλο του το μήκος για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα αιφνιδιασμού. Ο στρατός, οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις αλλά και οι δυνάμεις της Frontex βρίσκονται από την Τετάρτη σε αυξημένη επιφυλακή, περιμένοντας την κίνηση από την άλλη πλευρά, με σύμμαχο προς το παρόν τη στάθμη του ποταμού, που από τις τελευταίες βροχές έχει ανέβει, γεγονός στο οποίο αφιερώνουν αρκετό χρόνο τα τουρκικά ΜΜΕ καταγράφοντας εικόνες του ποταμού ακόμη και με drones.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments