Διεθνή

Υπόθεση Έπσταϊν: Αίτημα από τις ΗΠΑ να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου

Υπόθεση Έπσταϊν: Αίτημα από τις ΗΠΑ να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου
Υπόθεση Έπσταϊν: Να καταθέσει για το σκάνδαλο Έπσταϊν ο πρίγκιπας Άντριου ζητούν οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Να καταθέσει για το σκάνδαλο Έπσταϊν ζητούν επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες από τον πρίγκιπα Άντριου. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας θέλει να πάρει κατάθεση από τον δευτερότοκο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει προκειμένου να βρει πιθανούς συνεργάτες του Τζέφρι Επστάιν, που πέθανε στη φυλακή, ενώ περίμενε να δικαστεί για τις κατηγορίες της σωματεμπορίας ανηλίκων.

“Η Ουάσινγκτον θέλει να ρωτήσει τον πρίγκιπα για τη σχέση του με τον Έπσταϊν”, είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα “Sun” υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έστειλε στις βρετανικές Αρχές ένα αίτημα με βάση τη συμφωνία αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής μεταξύ των δύο χωρών (MLAT), η οποία χρησιμοποιείται σε εισαγγελικές έρευνες προκειμένου να συλλεχθούν υλικό και πληροφορίες από άλλες χώρες, όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ αστυνομιών.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρίγκιπας Άντριου αποσύρθηκε από τα βασιλικά καθήκοντά του τον Νέμβριο του 2019 μετά την κριτική που δέχτηκε για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι είναι «πρόθυμος να βοηθήσει κάθε αρμόδιο φορέα επιβολής του νόμου με τις έρευνες, εάν χρειαστεί». “Ζήτησα από την Αυτού Μεγαλειότητα να αποχωρήσω από τα δημόσια καθήκοντα για το άμεσο μέλλον και μου έδωσε την άδειά της”, σημείωσε αρχικά ο πρίγκιπας Άντριου, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, και προσθέτει:

«Συνεχίζω να εκφράζω τη λύπη μου για την κακή κρίση του Τζέφρι Έπσταϊν. Η αυτοκτονία του έχει αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ιδιαίτερα για τα θύματά του, και συμπάσχω βαθιά σε όλους όσοι έχουν πληγεί και θέλουν κάποια μορφή τέλους. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι, με το χρόνο, θα μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Φυσικά, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία επιβολής του νόμου με τις έρευνές τους, εάν απαιτείται».

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε θεαθεί μέσα στο διαμέρισμα του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη να απολαμβάνει ένα μασάζ ποδιών από μια νεαρή Ρωσίδα, σύμφωνα με μηνύματα email που είχε ανταλλάξει Αμερικανός λογοτεχνικός ατζέντης με τον συγγραφέα Γεβγένι Μορόζοφ. Στα εν λόγω email, που δημοσίευσε ο ίδιος ο συγγραφέας στο περιοδικό New Republic, ο ατζέντης Τζον Μπρόκμαν προτείνει στον τότε πελάτη του, Μορόζοφ, να συναντηθεί με τον Έπσταϊν, τον οποίο αποκαλεί «δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο και φίλο των επιστημών», επισημαίνοντας ότι έχει επιδείξει «μεγάλη γενναιοδωρία όσον αφορά τη χρηματοδότηση πρότζεκτ πολλών φίλων και πελατών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments