Διεθνή

Βρετανία: Τρεις νεκροί στη Ρέντινγκ ύστερα από επίθεση με μαχαίρι

Βρετανία: Τρεις νεκροί στη Ρέντινγκ ύστερα από επίθεση με μαχαίρι
Βρετανία: Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα τόσα τραυματίστηκαν στη Βρετανία έπειτα από επίθεση με μαχαίρι. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άντρα.

Συναγερμός σήμανε στη Βρετανία και την πόλη Ρέντινγκ χθες, Σάββατο 20 Ιουνίου, ύστερα από επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας. Συγκεκριμένα, ένας 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο σημείο και κρατείται ως ύποπτος δολοφονίας, άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο που βρισκόταν στο πάρκο. Από το περιστατικό τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν μεταχειρίζεται προς το παρόν το περιστατικό ως τρομοκρατικό.

«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ. Ωστόσο, νωρίτερα το Sky News μετέδωσε ότι μετέδωσε ότι η επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο σημείο όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος «Black lives matter» και ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Ο επικεφαλής της τοπικής δημοτικής Αρχής δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό. Η υπηρεσία ασθενοφόρων τόνισε ότι περιθάλπει «αριθμό» θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Η βρετανική Daily Telegraph κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, στην περιοχή που βρίσκεται το πάρκο Φόρμπιουρι Γκάρντενς ενώ ο Independent μεταδίδει ότι το Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπερκσάιρ επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στα Επείγοντα Περιστατικά. Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην εφημερίδα Mirror τονίζοντας ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο στο Ρέντινγκ, περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τις αναφορές για ένα περιστατικό που είναι σε εξέλιξη στην πόλη Ρέντινγκ. Παράλληλα, το Συμβούλιο Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί τους ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, κάλεσε τους πολίτες μέσω Twitter να αποφύγουν εικασίες ή την ανταλλαγή βίντεο ή φωτογραφίες από το περιστατικό.

Ο Ματ Ρόντα, βουλευτής που εκπροσωπεί το Ρέντινγκ δήλωσε ότι το πάρκο, που βρίσκεται σε μια ιστορική περιοχή της πόλης, είναι συνήθως γεμάτο από κόσμο τα βράδια του Σαββάτου. «Το πάρκο χρησιμοποιείται από ανθρώπους που κάθονται και συναντιούνται με φίλους και προφανώς τη στιγμή εκείνη κόσμος ήταν εκεί, κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις, κουβεντιάζοντας με φίλους», δήλωσε συγκεκριμένα στο Sky News.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments