Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Στα 194 τα θύματα του ιού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Στα 194 τα θύματα του ιού στην Ελλάδα
Κορωνοϊός νεκροί: Μία 83χρονη γυναίκα είναι το τελευταίο θύμα της Covid-19 στη χώρα μας ανεβάζοντας τους νεκρούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, στους 194.

Αυξάνονται οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μία 84χρονη γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου». Η ηλικιωμένη έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο θύμα από κορονοϊο στη χώρα μας ήταν μία 82χρονη η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 6 Ιουλίου.

Χθες, Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 είναι εισαγόμενα. Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής:

  • πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • δέκα κρούσματα στην Αττική,
  • τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Επανέρχεται ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, η ενημέρωση των 18:00 με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, επανέρχεται. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και θα αφορά αποκλειστικά θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της νόσου.

«Επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση και αποκλειστικά για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στα ζητήματα διαχείρισης της Covid-19. Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 18:00, στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, στην Κηφισίας 37-39, στο Μαρούσι από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας στη συγκεκριμένη φάση δεν κρίνεται απαραίτητο να είναι παρών.

Επίσης σημείωσε ότι: “Η κυβέρνηση αξιολογεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας. Εντείνει τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά επιμένει στην καταπολέμηση του κυριότερου εχθρού: Που είναι ο εφησυχασμός. Η χαλάρωση που οδηγεί στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη εντείνει τους ελέγχους και θα τους πυκνώσουν ακόμη περισσότερο. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων. Είναι ανάγκη -όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης– να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα:  Ότι για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι, με ένα δεύτερο κύμα, είναι επιτακτική ανάγκη, να τηρούνται αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments