Ελλάδα

Χαρδαλιάς ενημέρωση κρούσματα: Ανησυχία για τις τοπικές εστίες – Επανέρχεται ο υφυπουργός Προστασίας

Χαρδαλιάς ενημέρωση κρούσματα: Ανησυχία για τις τοπικές εστίες – Επανέρχεται ο υφυπουργός Προστασίας
Χαρδαλιάς ενημέρωση κρούσματα: Καμπανάκι κινδύνου από τους ειδικούς για τις τοπικές εστίες κορωνοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στη 1:00 η ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές καθώς ο κορωνοϊός  βρίσκεται ακόμα στη χώρα. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται αρκετοί νέοι νοσούντες με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους. Από τις αρχές Ιουλίου, μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα 624 κρούσματα με τα μισά από αυτά να έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου. Χθες, Δευτέρα 20 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 5 ήταν εισαγόμενα.

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί για τις μικρές επιδημικές εστίες στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά και την Ξάνθη.

Ωστόσο, οι εστίες που προβλημάτισαν περαιτέρω τους ειδικούς ήταν εκείνες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στην Αττική τα κρούσματα ανέρχονται στα 100 από τα οποία τα 20 νοσηλεύονται στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού. Στην Ξάνθη η εστία της μόλυνσης παραμένει ενεργή για περισσότερες από εφτά εβδομάδες, έχοντας δώσει εκατοντάδες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Μικρότερη συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε στη δυτική Μακεδονία, με την Καστοριά και την Κοζάνη, να μετρούν περισσότερους από 40 νοσούντες. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη εστία αναφέρθηκαν τέσσερα περιστατικά ως “ορφανά”, γεγονός για το οποίο οι ειδικού ξεκίνησα ιχνηλάτηση.

Συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται 80 ασθενείς, από τους οποίους οι 31 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Θαλάμους αρνητικής πίεσης. Μέχρι χθες 12 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι, εκ των οποίων μόλις οι δύο ήταν ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Οι δύο συγκαταλέγονταν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων και οι οχτώ στην ηλικία των 40-64 χρόνων.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψει η ενημέρωση με το Νίκο Χαρδαλιά:

Από σήμερα λοιπόν, και κάθε Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ενημερώνει τους πολίτες αποκλειστικά για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του κορωνοϊού. Όμως δεν θα βρίσκεται δίπλα του ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς στη συγκεκριμένη φάση δεν κρίνεται απαραίτητο να είναι παρών. Επίσης το ραντεβού δίνεται για τις 13:00 και όχι για τις 18:00 που είχαμε συνηθίσει κατά την περίοδος της καραντίνας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Τρίτη 21 Ιουλίου, και κάθε Τρίτη στη 1:00 το μεσημέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ενημερώνει τους αρμόδιους συντάκτες για όλες τις εξελίξεις στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, στη Λεωφόρο Κηφισίας 37-39, στο Μαρούσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments