Πολιτική

Πέτσας Τουρκία: Την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Πέτσας Τουρκία: Την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς
Πέτσας Τουρκία: Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς την Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σκοπός αυτών των συναντήσεων στο Γραφείο του στη Βουλή είναι να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της τουρκικής Navtex. «Η Τουρκία είναι βαθιά νυχτωμένη αν περιμένει διάλογο υπό απειλή», τόνισε στον ΣΚΑΙ η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

  • Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.
  • Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
  • Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο.
  • Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
  • Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

«Η Τουρκία διαμορφώνει ένα κλίμα έντασης προκειμένου να υπηρετήσει γεωστρατηγικούς στόχους, αλλά και για να εξυπηρετήσει την επιθυμία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να αποδειχθεί ηγέτης σοβαρότερος και ισχυρότερος από τον Κεμάλ. Στόχος του είναι να το έχει επιτύχει αυτό έως το 2023, την 100ή επέτειο από την ίδρυση της τούρκικης δημοκρατίας», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, εφόσον συνεχιστεί η τουρκική ρητορική και συμπεριφορά πρέπει να τεθεί στο «τραπέζι» η λίστα κυρώσεων που αποφασίστηκε στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της περασμένης Δευτέρας, όπως επεσήμανε στον ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελών. «Να προσέλθει στη Βουλή ο πρωθυπουργός και να ενημερώσει το κοινοβούλιο για τη νέα τούρκικη πρόκληση, με την έκδοση Navtex για το Καστελόριζο», ζήτησε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο εξ’ όσων μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις».

«Γιατί αρνείται; Για να μην δραματοποιήσει, λέει, την κατάσταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δραματοποιήσει από όσο είναι;», σχολίασε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε στο ότι «η ψύχραιμη αντιμετώπιση επιβάλει τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για να συντονιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments