Οικονομία

Μαριάννα Λάτση: Γιατί αποχώρησε από τη Lamda Development

Μαριάννα Λάτση: Γιατί αποχώρησε από τη Lamda Development
Μαριάννα Λάτση: Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε η σχετική ανακοίνωση.

Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής όταν έγινε γνωστό ότι η κα Μαριάννα Λάτση πούλησε το μερίδιό της από  Lamda Development όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται για ποιο λόγο, τη στιγμή μάλιστα που το φιλόδοξο πρότζεκτ στο Ελληνικό έχει μπει στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση να παραχωρήσει το ποσοστό που κατείχε, μέσω της Consolidated Lamda Holdings (CLH), στη Lamda Development, έγινε στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των επενδυτικών επιλογών και δραστηριοτήτων της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση.

Η στρατηγική της οικογένειας να επικεντρωθεί σε έτερες επενδυτικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η ναυτιλία, αιτιολογεί την επιλογή να μην συμμετάσχει εφεξής στο project του Ελληνικού, το οποίο ωστόσο έχει στηρίξει εξαρχής έμπρακτα. Όπως αναφέρει το capital.gr  με το έργο στο Ελληνικό  να εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, η οικογένεια της κας Λάτση έκρινε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για τις επενδυτικές δραστηριότητες στις οποίες έχει επικεντρωθεί.

Ως γνωστόν, εδώ και καιρό η οικογένεια Μαριάννας Λάτση έχει αποχωρήσει από τις τραπεζικές δραστηριότητες του Ομίλου, με τον ναυτιλιακό βραχίονα του ομίλου Λάτση, η Latsco Shipping Ltd, να περιέρχεται στην αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση, με επικεφαλής τον κ. Πάρι Λάτση-Κασιδόκωστα.

Με βάση την ίδια συνεννόηση, οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση ακολουθώντας διαφορετική επενδυτική στρατηγική έχουν εστιάσει, μεταξύ άλλων, και στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων και, όπως έχουν κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης της CLH “διατηρούν τη συμμετοχή τους στη Consolidated Lamda Holdings (CLH) και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού”.

Η απόφαση της οικογένεια της κας Λάτση να μην συμμετάσχει στη Lamda Development και στο έργο του Ελληνικού απότελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτόν το διαχωρισμό των επενδυτικών δραστηριοτήτων με τις οικογένειας Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή 24/7, στο πλαίσιο συμφωνίας των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε πακέτο μετοχών 8,9 εκατ.μετοχών της Lamda Development προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development και στο έργο του Ελληνικού.

Η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση που διατηρεί την επενδυτική της παρουσία στην Ελλάδα, θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα αυτή σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες θα γίνουν σύντομα γνωστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments