Οικονομία

Πρόγραμμα Γέφυρα: Πάνω από 6250 οι αιτήσεις

Πρόγραμμα Γέφυρα: Πάνω από 6250 οι αιτήσεις
Πρόγραμμα Γέφυρα: Έντονο το ενδιαφέρον των δανειοληπτών για ένταξη στη ρύθμιση.

Το έντονο ενδιαφέρον των δανειοληπτών συγκεντρώνει το πρόγραμμα “Γέφυρα” του Υπουργείου Οικονομικών για 9μηνη επιδότηση δόσεων κόκκινων και πράσινων δανείων συγκεντρώνοντας έως τώρα 6257 αιτήσεις. Όπως  αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του προγράμματος υποβλήθηκαν οριστικά 3988 αιτήσεις ενδιαφερομένων που διεκδικούν την επιδότηση που φτάνει μέχρι και το 90% της δόσης για τον πρώτο μήνα συμμετοχής του προγράμματος.

Το σημαντικό είναι ότι από τους περίπου 300.000 δυνητικούς δικαιούχους οι οποίοι είχαν απώλειες στο εισόδημά τους από την κρίση του κορωνοϊού η μεγάλη πλειονότητα, περίπου 245000 έχουν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ή επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας τα οποία είναι ενήμερα. Συνεπώς με την έγκριση των αιτήσεών τους θα έχουν το μέγιστο της επιδότησης της δόσης, δηλαδή 90% το πρώτο τρίμηνο, 80% το δεύτερο τρίμηνο και 70% το τρίτο τρίμηνο.

“Ο αριθμός των πολιτών που οριστικοποίησαν την υποβολή της αίτησής τους ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο πρόγραμμα στους 13 μήνες ισχύος τους” τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και πρόσθεσε: “Αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το νέο πλαίσιο. Πλαίσιο το οποίο επιβραβεύει- για πρώτη φορά- τους συνεπείς δανειολήπτες, συμβάλει στη διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών, προσφέρει στήριξη σε πολίτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν σε περίμετρο προστασίας και εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης”. Μάλιστα ο υπουργός κάλεσε τους δυνητικούς δικαιούχους να σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος “Γέφυρα” μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ www.keyd.gov.gr. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες. Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής πληρωμών. Στην παραπάνω ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωταπαντήσεις με παραδείγματα καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας, στον οποίο περιγράφεται βήμα προς βήμα με εικόνες η διαδικασία υποβολής της αίτησης. Να σημειώσουμε ότι στο παλιό πρόγραμμα επιδότησης δανείων, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που ήταν η 1η Ιουλίου του 2019, εισήλθαν 7554 χρήστες εκ των οποίων οι 3475 ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments