Οικονομία

Bright: Ο ειδικός στον φωτισμό εδώ και 30 χρόνια

Bright: Ο ειδικός στον φωτισμό εδώ και 30 χρόνια
Bright: Εδώ και 30 χρόνια μας φωτίζει

Μια από τις πιο σύγχρονες και δυναμικές εταιρείες της Ευρώπης είναι η ελληνική εταιρεία BRIGHT ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Α.Ε. που ιδρύθηκε το 1989. Η επιτυχία της έγκειται στην άριστη γνώση της τεχνολογίας του φωτισμού. Ιδρυτής και ψυχή της εταιρείας ο κ. Νίκος Βασιλείου, μηχανολόγος μηχανικός, ξεκίνησε με την οικογένειά του πριν από 31 χρόνια με την εταιρεία αρχικά να ξεκινά ως βιοτεχνία για να φτάσει σήμερα να αποτελεί μια από τις καλύτερες, μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες βιομηχανίες φωτισμού στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο κ. Βασιλείου, διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία, εμπειρία και άριστη γνώση της τεχνολογίας του φωτισμού, η Bright, δικαίως θεωρείται ως ο “ειδικός” στο φωτισμό.

Η εταιρεία ακολουθεί εδώ και χρόνια αυτό που σήμερα αποκαλείται «νέο παραγωγικό μοντέλο». Παράγει αντί να αντιπροσωπεύει ξένους οίκους, σχεδιάζει αντί να κοπιάρει, εξάγει αντί να εισάγει.  Η Bright γρήγορα άρχισε να περνάει και στη λιανική ενώ από τα πρώτα της έργα ήταν οι φωτισμοί σε μεγάλες μονάδες, όπως τα νοσοκομεία «Υγεία» και «Μητέρα», οι ξενοδοχειακές μονάδες της Aldemar, αλυσίδες όπως τα Goody’s και Flocafe, το Μουσείο Μπενάκη. Σύντομα επεκτάθηκε και στους φωτισμούς καταστημάτων όπως τα «Folli Follie», «Nike», «Mango», «Attica» και «Notos Com».

Η κρίση, δε, αντί να μπλοκάρει το μάνατζμέντ της, το ώθησε ακόμα πιο πολύ στην εξωστρέφεια και τη δημιουργία. «Ηδη από τις αρχές του 2000 συνειδητοποιήσαμε ότι η χώρα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Ηταν θέμα χρόνου να εξαντλήσει τη δυναμική της. Ετσι οργανωθήκαμε με κατεύθυνση το άνοιγμα στις ξένες αγορές», ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή του ο κ. Βασιλείου. Αρχικά με παρουσίες σε διεθνείς εκθέσεις, η Bright προχώρησε σε επαφές με αρχιτεκτονικά γραφεία και μεγάλες κατασκευαστικές ανά τον κόσμο, φτάνοντας σήμερα να έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων.

Μεγάλα και γνωστά έργα έχουν ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας φωτιστικά της εταιρείας Bright όπως το Haramain high-speed rail στη Σαουδική Αραβία, το «Aman Canal Grande Hotel» στη Βενετία, η BMW, το Mini Cooper Abu Dhabi στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το «Sofitel Hotel Dubai», το UNESCO World Heritage Center στην Αίγυπτο. Επίσης, η ελληνική εταιρεία φωτίζει το Loughborough University στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Nike στη Ρωσία, αλλά και σειρά άλλων επιχειρήσεων στην ίδια χώρα, όπως τα New Balance και Versace Showrooms, την Google στην Ιρλανδία, το Advanced Engineering and Design Centre της Jaguar Land Rover στο Κόβεντρι της Βρετανίας, την τηλεπικοινωνιακή γαλλική πολυεθνική SFR με 500 και πλέον καταστήματα στη Γαλλία, την Emirates Islamic Bank κ.ά.

Η εταιρεία BRIGHT συνεργάζεται με ένα εκτεταμένο δίκτυο αρχιτεκτονικών και μελετητικών γραφείων παγκοσμίως. Παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στους μηχανικούς, αλλά αναλαμβάνει και την εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών φωτισμού. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας BRIGHT βρίσκεται σε συστηματική συνεργασία με τα σχετικά ερευνητικά τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας και εταιρείες λαμπτήρων σε μια προσπάθεια να παράγει νέες ιδέες και καινοτόμα προϊόντα.

Η εταιρεία BRIGHT ξεχωρίζει για την πρωτοπορία της στο χώρο του φωτισμού. Τα προϊόντα και συστήματα φωτισμού που παράγει χαρακτηρίζονται από καινοτομία και διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Ενώ, το εξειδικευμένο προσωπικό της εκπονεί μελέτες φωτισμού με περιβαλλοντική ευαισθησία. Η BRIGHT διακρίνεται για την συνέπεια, την ευελιξία στο σχεδιασμό, την ποιότητα των υλικών που εμπορεύεται και τις οικονομικές τιμές που προσαρμόζονται στις δυνατότητες του πελάτη.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητα φορτηγά και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών (ιδιώτες και μεταφορικές εταιρίες), ώστε να πραγματοποιούνται γρήγορα οι παραδόσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας. Επιπλέον, Η BRIGHT έχει αναπτύξει τμήμα για ειδικές κατασκευές φωτιστικών σωμάτων ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε έργου. Από το 1989, έχει πραγματοποιήσει 5140 Projects παγκοσμίως, ενώ κάνει σε 32 χώρες εξαγωγές και έχει 2800 προϊόντα φωτισμού. Έχει βραβευτεί 28 φορές, ενώ δίνει δουλειά σε 160 εργαζόνεους στα 3 εργοστάσια και στους 5 εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments