Οικονομία

Καυκάς: 45 χρόνια στην κορυφή του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

Καυκάς: 45 χρόνια στην κορυφή του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
Καυκάς: Δρομολογεί επένδυση 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ιστορία της εταιρείας που άλλαξε τα πάντα στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και της λιανικής σε αυτόν τον τομέα ξεκινά το 1975. Τότε ο Βασίλης Καυκάς ανοίγει το πρώτο κατάστημα στο Μαρκόπουλο Αττικής. Το 1979 θα ανοίξει το δεύτερο κατάστημα Καυκάς στον Γέρακα, προσφέροντας πλέον πλήρη εξυπηρέτηση σε έναν σημαντικό αριθμό μεγάλων επαγγελματιών και εργολάβων ηλεκτρολόγων, ενώ το 1981 θα δημιουργηθεί και τρίτο κατάστημα ως αποτέλεσμα της επιτυχίας. Μια χρονιά μετά θα συσταθεί η εταιρεία Καυκάς Ηλεκτρικά Υλικά και το 1985 η εταιρεία θα εξελιχθεί λόγω του όγκου της σε ανώνυμη εταιρεία.

Η δεκαετία του ’90 θα είναι μια περίοδος περισσότερο εσωτερικής οργάνωσης με βάση όσα με κόπο είχαν κτιστεί. Μόλις το 1995 θα ανοίξει ένα κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης, παρότι η μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα έδινε μεγάλο όγκο δουλειάς στους ηλεκτρολόγους. Ωστόσο, με την πλήρη ένταξη του Νίκου Καυκά στο δυναμικό της οικογενειακής επιχείρησης θα γίνει το μεγάλο μπαμ.

Το 2000 αρχίζει η σημαντική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της Καυκάς, καθώς θα φτάσει τα 10 το 2003, ενώ θα ανοίξει νέο κατάστημα και στα Χανιά. Την ολυμπιακή χρονιά 2004 η Καυκάς είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών 33,2 εκατ. ευρώ και ραγδαία αναπτυσσόμενο δίκτυο καταστημάτων σε μεγάλες πόλεις, αποτελώντας σταθερά την κορυφαία επιλογή στην αγορά ηλεκτρολογικού υλικού. Είναι ίσως μία από τις επιχειρήσεις που είδαν τις ευκαιρίες και δεν στάθηκαν στα όποια αρνητικά αυτής της διοργάνωσης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γενικότερα θετικό κλίμα της εποχής.

Σύντομα η εταιρεία περνά στη φάση των εξαγορών με την απορρόφηση της Καστρήσιος Τεχνική ΑΒΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται στη μελέτη και συναρμολόγηση πινάκων και πεδίων μέσης και χαμηλής τάσης, μπαίνοντας έτσι στον χώρο της κατασκευής πινάκων, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της, ενώ λίγο αργότερα η επιχείρηση αναδιαρθρώνει και αναπτύσσει τις δομές της επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και δημιουργώντας το τμήμα Business Development.

Από τις σημαντικές της επιτυχίες είναι αυτή του 2012 με τη δημιουργία του Kafkas Institute of Training & Development, το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου, όπου εκπαιδεύονται ηλεκτρολόγοι και λοιποί επαγγελματίες, ενώ το 2013 η εταιρεία εντάσσεται ως ισότιμο μέλος στον πανευρωπαϊκό όμιλο αγορών και marketing FEGIME, αποκτώντας περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης σε τεχνογνωσία αγορών και συστημάτων διαχείρισης και προώθησης των προϊόντων της.

Επίσης, μεταφέρει την έδρα της σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στεγάζοντας το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας. Η χρονιά ολοκληρώνεται με περαιτέρω επέκταση του δικτύου στην περιφέρεια, με την εταιρεία να διαθέτει συνολικά 39 καταστήματα, ωστόσο η ανάπτυξη θα φέρει ακόμα 16 σημεία πώλησης μετά την επένδυση στο concept καταστημάτων Concept 2020.

Το 2015 δημιουργείται το e-shop και το 1ο κατάστημα  στον Βόλο με βάση το νέο concept 2020 όσον αφορά την εικόνα του Δικτύου Καταστημάτων της ΚΑΥΚΑΣ. Το 2016 έχουμε τη δημιουργία νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων Logistics στην Αττική και του 1ου city store στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ το 2018, εισέρχεται στην αγορά της Κύπρου με 2 νέα καταστήματα. Το 2019 επεκτείνει την παρουσία της στην Ελληνική αγορά με το άνοιγμα 3 νέων καταστημάτων στις Κυκλάδες (Τήνος – Μύκονος – Πάρος) και ένα στην Αθήνα (Καλλιθέα) απαριθμώντας πλέον 65 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σήμερα ο όμιλος δρομολογεί επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ με αντικείμενο την κατασκευή κέντρου αποθήκευσης και διανομής στον Ασπρόπυργο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης αρχές του 2022. Σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν 13000 τετραγωνικά μέτρα και μεταγενέστερα θα προστεθούν ακόμη 7000 τ.μ. με τον προϋπολογισμό του έργου να περιλαμβάνει την τιμή κτήσης του ακινήτου, το κατασκευαστικό κόστος και την προμήθεια του εξοπλισμού.

Η εταρεία Καυκάς, διαθέτει συνολικά 68 καταστήματα, δυο υποκαταστήματα κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων και περίπου 970 εργαζόμενους, ενώ προχώρησε το τελευταίο διάστημα στην έναρξη λειτουργίας νέων καταστημάτων στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, στην Κομοτηνή και στον Βύρωνα, ενώ σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος στα νότια προάστια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments