Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων – Πάνω από 6.500 σε 24 ώρες

Ρωσία κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων – Πάνω από 6.500 σε 24 ώρες
Ρωσία κορωνοϊός: Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 19.900.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη Ρωσία σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου μέσα στο τελευταίο 24ωρο, είναι 6.595 και πρόκειται για την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τις 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, άλλοι 149 άνθρωποι κατέληξαν από τη νόσο covid-19 με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 19.948. Έτσι, τα νέα στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 1.128.836, τον τέταρτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Πόσο θα πωλείται το ρωσικό αντιικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού; 

Το ρωσικό αντιικό φάρμακο κατά της Сovid-19 Avifavir θα πωλείται στα φαρμακεία της χώρας στην τιμή των 8.000 ρουβλίων, δηλαδή στα 89 ευρώ και θα είναι κατά 30% φθηνότερο ανάλογων φαρμάκων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ ο οποίος επεσήμανε ότι η τιμή του Avifavir στη συνέχεια ενδέχεται να μειωθεί, όπως και ότι το RDIF θα επιδιώξει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στα ρωσικά νοσοκομεία διατίθεται δωρεάν με το Avifavir να έχει πάρει έγκριση από τον Μάιο του 2020 από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας.

Υπήρξε το πρώτο φάρμακο στον κόσμο που αναπτύχθηκε με βάση το Favipiravir και εγκρίθηκε για τη θεραπεία της νόσου Covid-19. Το Avifavir βασίζεται στη δραστική ουσία φαβιπιραβίρη, η οποία αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και χρησιμοποιείται ευρέως ως η βάση για τη θεραπεία λοιμώξεων. Από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στις κλινικές έρευνες του εν λόγω φαρμάκου συμμετείχαν 408 ασθενείς που νόσησαν από κορωνοϊό σε 35 ιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας. Τον Οκτώβριο ο αριθμός των ασθενών που θα συμμετάσχουν στις κλινικές έρευνες αυτές θα αυξηθεί στους 460.

Πάνω από 31 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 31,88 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα του  που έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ 975.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στην  τον Δεκέμβριο του 2019. Πάντως, οι  συνεχίζουν να είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 200.878 θανάτους και 6.917.263 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments