Διεθνή

Δήλωση έκπληξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τον Ντόναλντ Τραμπ

Δήλωση έκπληξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τον Ντόναλντ Τραμπ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μίλησε για την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός που ξεκίνησε όχι από την πολιτική αλλά από τον χώρο των επιχειρήσεων. Ο μεγιστάνας της Ιταλίας, ιδιοκτήτης τηλεοπτικών σταθμών και διαφόρων ΜΜΕ κατάφερε την δεκαετία του ΄90 να καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα, κάνοντας πολλούς να μιλούν για ένα νέο φαινόμενο. Η θητεία του ως πολιτικός σημαδεύτηκε και από την επικοινωνιακή του τακτική που τον ήθελε καζανόβα και γλετζέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του μιλούσε με το στιλ ενός τηλεπαρουσιαστή παρά ενός πρωθυπουργού. Όσον αφορά τις πολιτικές του πεποιθήσεις εκλεγόταν με τους Χριστιανοδημοκράτες για μια μακρά περίοδο και μιλούσε πάντα αρνητικά για τους μετανάστες αλλά και τις γυναίκες. Στην συνέχεια έφτιαξε άλλο κόμμα μαζί με κομμάτια της ιταλικής ακροδεξιάς.

Με λίγα λόγια ήταν ένας πολιτικός που έμοιαζε με τον Τραμπ, πριν ο τελευταίος εμφανιστεί στο προσκήνιο. Γι αυτό προκαλεί έκπληξη η δήλωση του 84χρονου Ιταλού για την ήττα του Τραμπ. Και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν βρίσκει έναν καλό λόγο για τον μέχρι πρότινος ισχυρότερο άνδρα του πλανήτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τις εκλογές στις ΗΠΑ λόγω της υπερβολικής του επιθετικότητας και της υπερβολικής του αλαζονείας, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Νομίζω ότι σε αυτές τις εκλογές υπέστη επίσης πλήγμα εξαιτίας της στάσης του, που ήταν πολύ συχνά υπερβολικά επιθετική, πολύ συχνά υπερβολικά αλαζονική», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στην τηλεόραση της RAI. Σχολιάζοντας, δε, την πρόθεση του Τζο Μπάιντεν «να είναι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών» είπε ότι «μπορεί να είναι επίσης καλή για όλους μας».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι νόσησε και ανάρρωσε από κορωνοϊό

Ήταν ένας από τους πολιτικούς που μολύνθηκε από κορωνοϊό και κατάφερε να αναρρώσει μετά από ένα μικρό διάστημα νοσηλείας. Η είδηση της ασθένειάς του είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς και η ηλικία του δεν προμήνυε την καλύτερη έκβαση. Ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια, την οποία χαρακτήρισε «κόλαση». Η είδηση της ασθένειάς του «μούδιασε» τους Ιταλούς συνωμοσιολόγους, καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε συναναστραφεί με άτομα που ήταν αρνητές του ιού, όπως ο γνωστός επιχειρηματίας Φλάβιο Μπριατόρε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments