Ελλάδα

Σύγκρουση τάνκερ με ψαροκάικο: Αναποδογύρισε το τουρκικό αλιευτικό – Υπάρχουν νεκροί [vid]

Σύγκρουση τάνκερ με ψαροκάικο: Αναποδογύρισε το τουρκικό αλιευτικό – Υπάρχουν νεκροί [vid]
Σύγκρουση τάνκερ με ψαροκάικο: Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί νεκροί τέσσερις Τούρκοι ψαράδες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για ένα ακόμη άτομο.

Με τουρκικό ψαροκάικο συγκρούστηκε ελληνικό τάνκερ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Αδάνων, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και έναν αγνοούμενο ενώ όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσιεύει τουρκικό πρακτορείο, το αλιευτικό έχει αναποδογυρίσει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, από το πρωί στήθηκε από τις τουρκικές Αρχές μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί νεκροί τέσσερις Τούρκοι ψαράδες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για ένα ακόμη άτομο.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, στο σημείο έχουν σπεύσει τρία σκάφη της ακτοφυλακής και δύτες, καθώς την ευθύνη για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχει η Τουρκία. Από την άλλη, το ελληνικό Λιμενικό αναφέρει πως η σύγκρουση σημειώθηκε στις 4:52 πμ και πρόκειται για το ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο «Έφεσος».

Το εν λόγω τάνκερ έχει 27 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων 13 Έλληνες και όλοι είναι καλά στην υγεία τους κατόπιν της σύγκρουσης η οποία σημειώθηκε 37 ναυτικά μίλια από τη Μερσίνη ενώ το αλιευτικό είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τουρκική σημαία.

Ο Μάικ Πομπέο στην Τουρκία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε χθες Τρίτη (10 Νοεμβρίου) ότι θα κάνει περιοδεία σε επτά χώρες – συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να επισκεφθεί τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Πομπέο θα συναντηθεί με ηγέτες συμμαχικών χωρών που ήδη έχουν αναγνωρίσει, ανεξαίρετα, τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, παρότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του και πολλαπλασιάζει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη. Η περιοδεία, που αρχίζει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την 23η Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει στο Παρίσι, όπου ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Κατόπιν ο Πομπέο θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συζητήσει μαζί του «ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία και στην περιφέρεια και να προωθήσει τη σθεναρή στάση [των ΗΠΑ] ως προς τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο». Μετά την Τουρκία, θα μεταβεί στη Γεωργία. Κατόπιν θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα ΗΑΕ έχουν ήδη αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν, παρότι ο Τραμπ συνεχίζει να μην την αποδέχεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments