Τεχνολογία

Playstation 5: Έτσι θα λύσετε το ζήτημα με τα downloads παιχνίδια

Playstation 5: Έτσι θα λύσετε το ζήτημα με τα downloads παιχνίδια
Playstation 5: Αναλυτικές οδηγίες από την εταιρεία για να μην έχετε πια προβλήματα με τα παιχνίδια.

Το Playstation 5 είναι γεγονός. Εδώ και λίγες ημέρες έχει κυκλοφορήσει από τη Sony ως εκπρόσωπος της εταιρείας στις κονσόλες της νέας γενιάς. Μεταξύ άλλων, έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή x86-64-AMD Ryzen Zen2 16 νημάτων. Ο ενσωματωμένος δίσκος Blu-ray έχει χωρητικότητα 100GB 8 δίσκων Blu-ray και υποστηρίζει επίσης Ultra HD Blu-ray.

Επίσης, έχει εξατομικευμένο αποθηκευτικό χώρο δίσκου στερεάς κατάστασης, με τον δημιουργό να έχει δώσει έμφαση στην ανάγκη για γρήγορη φόρτωση της συσκευής. Παράλληλα, υποστηρίζει τις εξής media εφαρμογές – υπηρεσίες: Apple TV, Disney+, Netflix, Spotify, Twitch, YouTube ενώ στα άμεσα σχέδια της Sony είναι να υποδέχεται και επιπλέον streaming εφαρμογές όπως τα  Prime Video, MyCanal, Hulu, Peacock, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το πότε θα συμβεί αυτό.

Πρεμιέρα με προβλήματα…

Μπορεί λοιπόν το PS5 να βρίσκεται ήδη στα χέρια των gamers ωστόσο η πρεμιέρα του δεν ήταν -και δεν είναι- ιδανική αφού οι κάτοχοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα. Μεταξύ άλλων πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει πως δεν μπορούν να κατεβάσουν παιχνίδια, αφού παρόλο που πατάνε τo σχετικό κουμπί, το μενού μένει κολλημένο με την ένδειξη “Queued for Download” ή “View Details”.

Το Playstation μέσα από τον επίσημο λογαριασμό υποστήριξης στο Twitter, ήρθε να δώσει μια αρχική λύση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να βάλουν την κονσόλα τους σε “Ασφαλής Λειτουργία” και στη συνέχεια να κάνουν “Rebuild Database”. Το ζήτημα ίσως θα λυθεί οριστικά σε κάποια σύντομη ενημέρωση λογισμικού, μέχρι τότε ωστόσο η λύση αυτή είναι αναγκαία.

Για να ξεκινήσετε την κονσόλα σας σε “Ασφαλής Λειτουργία” πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Ενεργοποιήστε την κονσόλα πατώντας το κουμπί λειτουργίας. Η ένδειξη λειτουργίας θα αναβοσβήσει για λίγο, προτού απενεργοποιηθεί.
  • Μόλις το σύστημα απενεργοποιηθεί, πατήστε ξανά παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας.
  • Μόλις ακούσετε δύο μπιπ, το πρώτο με το πρώτο πάτημα και το δεύτερο επτά δευτερόλεπτα αργότερα, αφήστε το κουμπί.
  • Συνδέστε το χειριστήριο με το καλώδιο USB και πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριο.

Αν δεν μπορείτε να εκκινήσετε την κονσόλα σας σε “Ασφαλή λειτουργία” χρησιμοποιώντας τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω, ενδεχομένως να πρέπει να την απενεργοποιήσετε και να την ενεργοποιήσετε ξανά ή να ελέγξετε τα καλώδια. Ανατρέξτε στον οδηγό που ακολουθεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προτού ζητήσετε επισκευή της συσκευής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments