Ελλάδα

Τεστ κορωνοϊός: Πλαφόν στο κόστος για μοριακά και rapid tests ανακοίνωσε ο Σταμπουλίδης

Τεστ κορωνοϊός: Πλαφόν στο κόστος για μοριακά και rapid tests ανακοίνωσε ο Σταμπουλίδης
Τεστ κορωνοϊός: Η κυβέρνηση ορίζει πλαφόν σε όλα τα τεστ για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία για να υπάρξει πλαφόν στο κόστος για μοριακά και rapid tests κορωνοϊού.

«Μέλημα μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, συμμετέχοντας στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Οι τιμές:

Ανώτατη τιμή για τεστ για μοριακού ελέγχου είναι τα 40 ευρώ

Ως ανώτατη τιμή για ταχεία διάγνωση ανίχνευσης αντιγόνου ορίζονται τα 10 ευρώ (rapid test)

Δείτε την ενημέρωση

Νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε δηλώσει ότι το δεύτερο πανδημικό κύμα δεν λέει να μας αφήσει. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ τόνισε ότι από τα 2.013 νέα κρούσματα, τα 319 εντοπίστηκαν στην Αττική και 545 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα 106, στις Σέρρες 93 και στη Μαγνησία 89.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ενημέρωσε πως η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να πέφτει, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ενώ σήμερα σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται περίπου 4.500 ασθενείς, με το 1/4 αυτών να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Η σημερινή ανακοίνωση (27 Νοεμβρίου) του ΕΟΔΥ  για τα κρούσματα, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους

Σήμερα ανακοινώνουμε 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments