Πολιτική

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικός ο Μητσοτάκης, δηλώνει το Μαξίμου μετά τη διάγνωση Μακρόν

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικός ο Μητσοτάκης, δηλώνει το Μαξίμου μετά τη διάγνωση Μακρόν
Κορωνοϊός Ελλάδα: Το τελευταίο τεστ πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη και το αποτέλεσμα, όπως και σε όλα τα προηγούμενα, ήταν αρνητικό »διευκρινίζεται.

Αρνητικός στον νέο κορωνοϊό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει το Μαξίμου, αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει ανακοινώσει δημοσίως, υποβάλλεται σε τεστ για τον κορωνοϊό κάθε δύο μέρες. Το ίδιο φυσικά έγινε και μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Το τελευταίο τεστ πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη και το αποτέλεσμα, όπως και σε όλα τα προηγούμενα, ήταν αρνητικό »διευκρινίζεται. Επίσης σημειώνεται ότι οι ηγέτες που μπαίνουν σε καραντίνα, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας μέσα στην εβδομάδα.

Ο 42χρονος Μακρόν προσβλήθηκε από την Covid-19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 σήμερα” τονίζει το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Παράλληλα ενημερώνει ότι ο κ. Μακρόν υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ RTPCR αφού εμφάνισε κάποια πρώτα συμπτώματα της νόσου. “Σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο πρόεδρος θα μπει σε καραντίνα για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση” καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BFMTV, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει αναπτύξει σοβαρή μορφή της νόσου.

Πρόκειται για τον τέταρτο ηγέτη που εντοπίζεται θετικός στην Covid-19, μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου. Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας το περιβάλλον του Μακρόν είχε διαβεβαιώσει τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ότι ο πρόεδρος είχε υποβληθεί αρκετές φορές σε εξετάσεις από την αρχή της πανδημίας, αλλά ουδέποτε διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments