Τεχνολογία

iPhone 12 mini: Το “μικρό” μοντέλο της Apple δεν πάει τόσο καλά

iPhone 12 mini: Το “μικρό” μοντέλο της Apple δεν πάει τόσο καλά
iPhone 12 mini: Το νέο μοντέλο δεν έχει την επιτυχία που περίμεναν οι άνθρωποι της Apple.

Με την ανακοίνωση του iPhone 12 έγινε γνωστό ότι η Apple θα κυκλοφορούσε και ένα μικρότερο μοντέλο. Το iPhone 12 mini έχει μικρότερη οθόνη για όσους θέλουν το νέο μοντέλο της εταιρίας, αλλά δεν βολεύονται με μεγάλες συσκευές. Επίσης όπως είναι λογικό έχει και χαμηλότερη τιμή αγοράς. Όλα τα παραπάνω συνηγορούσαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα είχε επιτυχία, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως έχει διαψευστεί κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Consumer Intelligence Research Partners, οι πωλήσεις του iPhone 12 mini βρίσκονται πολύ μακριά από το να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές. Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ, από τις συνολικές πωλήσεις iPhone, το 76% ήταν μοντέλα της νέας σειράς 12. Το iPhone 12 αποτέλεσε το 27% των πωλήσεων, ενώ το iPhone 12 mini μόλις το 6%.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι στις χαμηλές πωλήσεις του iPhone 12 mini ίσως να συντέλεσε και η κυκλοφορία του νέου iPhone SE νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η οποία όχι μόνο ήταν μικρότερη συσκευή αλλά ήταν και φθηνότερη. Επιπλέον οι κακές κριτικές της μπαταρίας του iPhone 12 mini ίσως να απέτρεψαν αρκετούς χρήστες από το να αγοράσουν τη συσκευή. Η διαθεσιμότητα πιο φθηνών συσκευών, όπως το iPhone XR ($499) και του iPhone 11 ($599) ίσως να απέτρεψε περαιτέρω το iPhone 12 mini ($699) από το να θεωρηθεί ως μία ελκυστική επιλογή.

Οι εφαρμογές της Google στο iOS έχουν να αναβαθμιστούν εδώ και ένα μήνα

Η Google αναβαθμίζει τις εφαρμογές της αρκετά συχνά. Μέσα στο Δεκέμβριο οι χρήστες Android είδαν αρκετές αναβαθμίσεις των εφαρμογών της, ωστόσο στο iOS όλα σταμάτησαν στις 7 Δεκεμβρίου. Μία εξήγηση που κερδίζει όλο και περισσότερη έκταση, είναι πως το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τις νέες απαιτήσεις ιδιωτικότητας από την Apple.

Από τις 8 Δεκεμβρίου η Apple απαιτεί από όλες τις νέες εφαρμογές ή αναβαθμίσεις υπαρχόντων εφαρμογών να αναφέρουν ρητά πώς η εφαρμογή συλλέγει τα δεδομένα του χρήστη, ποια είναι αυτά που συλλέγει και πώς τα χρησιμοποιεί. Ο χρήστης μάλιστα μπορεί να δει αυτά τα δεδομένα στη σελίδα της εφαρμογής στο App Store. Πρόκειται για μία προσπάθεια της Apple να φέρει διαφάνεια στη συλλογή δεδομένων ώστε οι χρήστες να είναι πιο ενημερωμένοι για τις εφαρμογές που επιλέγουν να κατεβάσουν και ήδη έχει βάλει σε μπελάδες το Facebook.

Αν η Google δεν ενημερώσει τις εφαρμογές της δεν είναι αναγκασμένη να αποκαλύψει πώς διαχειρίζεται τα δεδομένα του χρήστη στο iOS, ενώ δεν έχει προσφέρει και κάποια απάντηση στα έως τώρα ερωτήματα περί της έλλειψης αναβαθμίσεων. Προς το παρόν δε φαίνεται άλλα λύση στον ορίζοντα για την Google, καθώς η αναβάθμιση αυτών φαίνεται να είναι μονόδρομος αν θέλει να λειτουργούν σωστά, οπότε στο άμεσο μέλλον ίσως να έχουμε εξελίξεις στο θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments