Τεχνολογία

Η Apple δίνει τέλος στην ταλαιπωρία με το Fece ID για όσους φοράνε μάσκα

Η Apple δίνει τέλος στην ταλαιπωρία με το Fece ID για όσους φοράνε μάσκα
Η Apple δίνει τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν χιλιάδες χρήστες.

Η Apple έχει φέρει το Face ID στις συσκευές της. Αυτή η εφαρμογή σκανάρει το πρόσωπο και ξεκλειδώνει αυτόματα το iPhone. Ωστόσο με τη χρήση της μάσκας είχαν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα. Έκτοτε, η Apple έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση με την οποία όταν το Face ID αντιληφθεί πως ο χρήστης φοράει μάσκα, ζητάει PIN. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μία επιπλέον ταλαιπωρία για ένα χαρακτηριστικό που υποτίθεται πως είναι άμεσο.

Στο iOS 14.5, όταν το Face ID εντοπίσει πως ο χρήστης φοράει μάσκα, αν φοράει το Apple Watch του, θα ξεκλειδώσει τη συσκευή κάνοντας μόνο ένα επιμέρους σκανάρισμα του προσώπου. Οι χρήστες θα ειδοποιηθούν στο Apple Watch τους μέσω δόνησης πως το ξεκλείδωμα ήταν επιτυχές. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως το χαρακτηριστικό θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε εσείς αν το θέλετε και δε θα είναι ενεργοποιημένο από default. Επιπλέον, λειτουργεί μόνο για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Αγορές στο App Store ή η χρήση Apple Pay θα χρειαστούν ένα πλήρες σκανάρισμα προσώπου ή εισαγωγή κωδικού.

iPhone 12: Σπάει τα «ταμεία» με ρεκόρ εσόδων τριμήνου στην Apple

Τρίβει τα χέρια της η Apple, καθώς η πορεία της νέας σειράς iPhone 12 είναι εκπληκτική. Αυτό διαπιστώνεται από την οικονομική αναφορά του πρώτου οικονομικού τριμήνου 2021 της εταιρείας, στην οποία φαίνεται πως ο κολοσσός εκκαθάρισε έσοδα ύψους $111.4 δισεκατομμυρίων. Το ποσό αποτελεί ρεκόρ για έσοδα τριμήνου στην ιστορία της Apple και σημείωσε άνοδο 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την ενθουσιώδη αντίδραση των πελατών στην κορυφαία σειρά προϊόντων μας που προσφέραμε σε αυτήν την ιστορική περίοδο εορτών. Είμαστε επίσης προσηλωμένοι στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες στις οποίες ανήκουμε για να επανέλθουν δυναμικά και ισότιμα, μέσα από τις προσπάθειές μας όπως η Φυλετική Ισότητα και η Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης, καθώς και μέσω τις πολυετούς δέσμευσής μας για επένδυση $350 δισεκατομμυρίων σε όλες τις ΗΠΑ», σημείωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook.

Σημειώνεται ότι η πωλήσεις για την Apple ήταν εκπληκτικές αυτήν την περίοδο. Τα iPads απέφεραν $8.44 δισεκατομμύρια, τα Macs άλλα $8.68 δισεκατομμύρια, αλλά οι πρωταγωνιστές ήταν φυσικά τα iPhone 12 με $65.6 δισεκατομμύρια τους τελευταίους τρεις μήνες. Μεγάλο ποσοστό αυτών των πωλήσεων των iPhone 12 προήλθε από την Κίνα, με $21.3 δις. Οι υπηρεσίες της Apple απέφεραν επίσης κέρδη $15.9 δισεκατομμυρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments