Πως Να

Πώς να μην πιάνομαι στο γραφείο

Πώς να μην πιάνομαι στο γραφείο
Δες τι μπορεί να κάνεις για να μην πονάνε χέρια και πλάτη τις ώρες που δουλεύεις.

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει εγκλωβίσει στο σπίτι. Όλα πλέον τα κάνουμε από τον υπολογιστή ξοδεύοντας αρκετές ώρες μπροστά από αυτόν, γεγονός που μπορεί να μας προκαλεί  πόνους στα χέρια, στην πλάτη και γενικότερα στο σώμα. Προκειμένου λοιπόν, να μη υποφέρουμε κάθε φορά που εργαζόμαστε ή κάνουμε μια δουλειά στο pc μπορούμε να ακολουθούμε τις εξής συμβουλές:

Τοποθετούμε σωστά τη οθόνη μας:

Ανεβάζουμε ή χαμηλώνουμε την οθόνη του υπολογιστή (ή την καρέκλα μας) ώστε τα μάτια μας να είναι στο ίδιο ύψος με την κορυφή της οθόνης. Αν φοράμε γυαλιά, ίσως χρειαστεί να τη χαμηλώσουμε ελάχιστα. Φροντίζουμε να είναι σε τέτοια απόσταση ώστε να διαβάζουμε εύκολα και αυξάνουμε το μέγεθος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιούμε. Την ίδια ώρα, τα χέρια μας και οι καρποί πρέπει να είναι σε παράλληλη θέση με το έδαφος όταν γράφουμε. Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να μη χρειάζεται να σκύβουμε ή να τεντωνόμαστε για να το χρησιμοποιήσουμε.

Έχουμε δίπλα μας όσα χρειαζόμαστε:

Πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι τα αντικείμενα που χρειαζόμαστε περισσότερο μέσα στην ημέρα, και είναι χρήσιμο να τα έχουμε κοντά μας ώστε να μη χρειαστεί να σκύβουμε ή να καταπονούμε τη μέση μας μέχρι να τα βρούμε. Αν μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ακουστικά.

Σωστή θέση της καρέκλας:

Την ρυθμίζουμε στο σωστό ύψος ώστε να μη δημιουργείται γωνία 90 μοιρών, αλλά να είναι μεταξύ 100 και 110. Τα πόδια μας πρέπει να αγγίζουν το πάτωμα ενώ είναι σημαντικό να αφήνουμε μία μικρή απόσταση μεταξύ της καρέκλας και του πίσω μέρους των γονάτων μας. Επίσης, καλό θα ήταν να αγοράσουμε μια καρέκλα που να διαθέτει μία αναπαυτική και εργονομική πλάτη ώστε να μας προσφέρει σωστή στήριξη και στάση σώματος.

Κατάλληλα στάση κορμού:

Όταν καθόμαστε κρατάμε τον κορμό τεντωμένο. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα περνούν αρκετές ώρες της ημέρας καθιστοί, οπότε η σωστή στάση κρίνεται απαραίτητη για την αποφυγή ορθοπεδικών προβλημάτων.Όταν καθόμαστε, πρέπει να φανταζόμαστε ότι στην κορυφή του κεφαλιού μας είναι δεμένο ένα μπαλόνι με ήλιον, το οποίο μας τραβά ελαφρώς προς τα επάνω ώστε ο κορμός μας να είναι τεντωμένος. Το στέρνο πρέπει να είναι ανοιχτό, με τους ώμους τραβηγμένους προς τα πίσω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments