Οικονομία

534 ευρώ επίδομα: Πληρώνονται σήμερα αναστολές Ιανουαρίου, «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

534 ευρώ επίδομα: Πληρώνονται σήμερα αναστολές Ιανουαρίου, «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
534 ευρώ επίδομα: Χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Θα πραγματοποιηθούν πληρωμές για τις αναστολές Ιανουαρίου, το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και την Παρασκευή για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Θα πραγματοποιηθούν πληρωμές για τις αναστολές Ιανουαρίου, το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και την Παρασκευή για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ειδικότερα, θα καταβληθούν συνολικά 313,13 εκατ. ευρώ σε 662.132 δικαιούχους, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

  • Για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2021, θα καταβληθούν 306,43 εκατ. ευρώ σε 623.557 δικαιούχους.
  • Σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020 θα καταβληθούν 5,89 εκατ. ευρώ σε 19.288 δικαιούχους για την πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που αφορά σε καταβολή 800.985 ευρώ σε 19.287 δικαιούχους.

Τι ισχύει για τους Επαγγελματίες Τέχνης και Πολιτισμού

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021 θα καταβληθούν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όσοι δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Μέχρι πότε οι δηλώσεις αναστολών για τον Φεβρουάριο

Έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή την περίοδο 1- 5 Φεβρουαρίου, έπειτα από ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Επιπλέον, επανέρχεται η διαδικασία εκ των προτέρων υποβολής εντύπων μεταβολής κατάστασης του προσωπικού των επιχειρήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για όλες τις περιπτώσεις.

Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά κατά το μήνα Φεβρουάριο, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.yeka.gr, μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος συνεχίζει να βρίσκεται σε αναστολή, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν επιθυμεί τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού του (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments