Πολιτική

Μητσοτάκης για κακοκαιρία: «Υπάρχουν προβλήματα στην Αττική – Το φαινόμενο είναι πρωτόγνωρο»

Μητσοτάκης για κακοκαιρία: «Υπάρχουν προβλήματα στην Αττική – Το φαινόμενο είναι πρωτόγνωρο»
Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ υπογράμμισε ότι η «Μήδεια» θα παραμείνει στην Αττική μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Στα λευκά βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που έχει φέρει η «Μήδεια». Στην Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμός και πραγματοποιούνται συνέχεια συσκέψεις για την αποτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Σε αυτή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (16/2) συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το πέρας αυτής ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για την ασφάλεια τους και ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο που φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική, την Εύβοια και αύριο ιδιαιτέρως την Κρήτη».

Επίσης πρόσθεσε: «Η μεγάλη μας έννοια είναι η ηλεκτροδότηση, υπάρχουν προβλήματα στην Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό. Θα δείξουμε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο που είναι πρωτόγνωρο. Για σήμερα αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί” και τόνισε ότι καμία δόση των εμβολίων δεν θα πάει χαμένη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ειδικά στα βόρεια προάστια της Αττικής:

Πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και κυρίως χωρίς θέρμανση εδώ και αρκετές ώρες, με τη ΔΕΔΔΗΕ να σημειώνει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο εξαιτίας του χιονιού στα κλαδιά, τα οποία πέφτουν στα καλώδια. Προς το παρόν δεν υπάρχει εκτίμηση για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Αττική στις εξής περιοχές: Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς. Επίσης, χωρίς ρεύμα είναι και αρκετές περιοχές της Εύβοιας.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, λόγω της χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα εξής σημεία του Λεκανοπεδίου:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς REGENCY CAZINO MONT PARNES.
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
svg%3E
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
  • Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ
  • Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.
  • Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως την 41,5η χ/θ (ύψος του κόμβου Μεγάρων)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments