Οικονομία

Φόρος κληρονομιάς: Μέχρι πότε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων

Φόρος κληρονομιάς: Μέχρι πότε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων
Φόρος κληρονομιάς: Νέα παράταση δόθηκε στην υποβολή δηλώσεων  φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών

Νέα παράταση δόθηκε στην υποβολή δηλώσεων  φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, που έληξε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αλλά και αυτών που πρόκειται να λήξουν τον Μάρτιο έπειτα από απόφαση.

Η νέα προθεσμία πλέον λήγει στις 30 Ιουνίου 2021.  Η παράταση της προθεσμίας ήρθε μετά από απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Φόρος κληρονομιάς: Παράταση και για αντίστοιχες υποθέσεις

Επίσης, παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 και ο χρόνος υποβολής για τις αντίστοιχες υποθέσεις που η σχετική προθεσμία έληξε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του έτους 2020 και για τις οποίες είχε ήδη δοθεί παράταση με απόφαση του Υφυπουργού μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά το επόμενα διάστημα σε νέα μέτρα στήριξης. Σημειώνεται ότι στα 27 δις. ευρώ ανήλθαν μέχρι στιγμής τα μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας σύμφωνα με τον απολογισμό που έκανε το υπουργείο Οικονομικών.

Φόρος κληρονομιάς: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης από το υπουργείο Οικονομικών

Ενδεικτικά, τα κυριότερα μέτρα είναι τα εξής:

Με νέο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, με νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με το πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας, καθώς και με τη συνέχιση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τον πολιτισμό και το τουριστικό πακέτο, των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών και της αναστολής καταβολής της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Με ορθολογική χρήση των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία διατηρούμε σε ασφαλή επίπεδα, κυρίως, χάρη στις επιτυχείς εξόδους στις αγορές, που ενισχύουν περαιτέρω την αξιοπιστία της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην υγειονομική κρίση, αντλήσαμε πέντε φορές πόρους, μέσω της έκδοσης ομολόγων συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ, με το χαμηλότερο κόστος δανεισμού στην ιστορία της χώρας μας.

Με την άμεση ολοκλήρωση και την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σχέδιο ρεαλιστικά φιλόδοξο, σύγχρονο και εξωστρεφές, το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού ύψους έως 32 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, λειτουργώντας παράλληλα ως πυξίδα για τον επαναπροσανατολισμό της οικονομίας μας προς ένα νέο, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό πρότυπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments