Διεθνή

Οτσαλάν: Όργιο φημών ότι πέθανε στην Τουρκία

Οτσαλάν: Όργιο φημών ότι πέθανε στην Τουρκία
Οτσαλάν: Φήμες αναφέρουν ότι ο ηγέτης των Κούρδων έχει πεθάνει.

Φήμες από την Τουρκία αναφέρουν ότι ο Αμνπντουλάχ Οτσαλάν έχει πεθάνει στην τουρκική φυλακή, την οποία κρατείται. Ο ηγέτης των Κούρδων και ιδρυτής του PKK δεν έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του εδώ και μήνες. Αυτή η είδηση, ίσως, επηρεάσει και τις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές που συνεχίζονται αύριο στην Αθήνα.

Σήμερα Δευτέρα 15/3 το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Οτσαλάν, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και μήνες να επικοινωνήσει μαζί του. Τονίζεται ότι η τελευταία φορά που μίλησαν μαζί του ήταν τηλεφωνικά τον περασμένο Απρίλιο και ζητούν να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί του.

Οτσαλάν: Η ανάρτηση των δικηγόρων του στο Twitter

Το όργιο φημών για τον θάνατό του έχει ξεσηκώσει τους Κούρδους σε μια σειρά περιοχές. Σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έγιναν ή πρόκειται να γίνουν συγκεντρώσεις για τον Οτσαλάν.

Οτσαλάν: Μερικά λόγια για τον ηγέτη των Κούρδων

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν ή Οτσαλάν και σπάνια Ότζαλαν (Abdullah Öcalan) γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1949). Το παρατσούκλι του είναι «Άπο». Είναι ο ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, γνωστού ως Ρ.Κ.Κ., του οποίου σκοπός είναι η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου σοσιαλιστικού κουρδικού κράτους στο Κουρδιστάν. Ο Οτσαλάν, με την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών (CIA) και της ελληνικής πρεσβείας στην Κένυα, συνελήφθη από προδοσία και παραδόθηκε στις τουρκικές Αρχές, ενώ βρίσκεται φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί από τον Φεβρουάριο του 1999.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments