Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης: Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία

Χάρης Θεοχάρης: Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία
Χάρης Θεοχάρης: Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού.

Ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έχει αναφερθεί πολλές φορές στη μετά κορωνοϊού τουριστική περίοδο και παραμένει αισιόδοξος για ό,τι πρόκειται να γίνει σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία. Πρόκειται για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην ευρωπαϊκή χώρα που ξεκίνησε χθες.

Χάρης Θεοχάρης: «Επισφραγίζουμε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας»

Όπως αναφέρεται, στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται συναντήσεις του υπουργού με κυβερνητικούς παράγοντες, εκπροσώπους οργανισμών και φορέων από τον τουριστικό κλάδο (ταξιδιωτικούς πράκτορες και επιχειρηματίες), συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα και ΜΜΕ της Ρουμανίας. Και όπως επεσήμανε σχετικά ο υπουργός Τουρισμού, «στο πλαίσιο του ανοίγματος του ελληνικού Τουρισμού το 2021 και πάντα με στόχο την προώθηση της χώρας μας ως κορυφαίου προορισμού στη Βαλκανική και στη Μεσόγειο, μεταβαίνουμε στη Ρουμανία προκειμένου να επισφραγίσουμε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα». Χάρης Θεοχάρης

Η Ρουμανία είναι μια χώρα με 19,5 εκατομμύρια κατοίκους. Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια εξ αυτών ταξιδεύει στη χώρα μας κάθε χρόνο. Για αυτό και η Ελλάδα είναι ο νούμερο 1 προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες. Συνεπώς, η Ρουμανία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για τον ελληνικό Τουρισμό, με μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Το υπουργείο Τουρισμού προχωρά στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Ελληνικής Κυβέρνησης για το φετινό άνοιγμα του τουρισμού, αρχίζοντας από την ενίσχυση και τη διευκόλυνση της ροής ταξιδιωτών από τις πιο κοντινές στην Ελλάδα χώρες».

Χάρης Θεοχάρης: Το πρόγραμμα του υπουργού Τουρισμού

Κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία, ο κ. Θεοχάρης συναντιέται με τον υπουργό Οικονομίας Claudiu Nasui, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, καθώς και με tour operators. Επίσης, παραχωρεί συνεντεύξεις στα 4 μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας, ενώ θα δώσει και συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή άνω των 10 Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εντύπων και ηλεκτρονικών. Κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συνοδεύεται από τον Γρηγόριο Τάσιο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τον Νικόλαο Κελαϊδίτη, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA).

Χάρης Θεοχάρης

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι διαχρονικά ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες, ο συνολικός αριθμός των οποίων αγγίζει τα 5 εκατ. ετησίως. Την περίοδο 2017-2019 ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Ρουμανία κατέγραψε θεαματική αύξηση κατά +19,9%, από 1,1 εκατομμύρια το 2017 σε 1,4 εκατομμύρια το 2019. Την τελευταία χρονιά πριν από την πανδημία, την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1.378.000 ταξιδιώτες από τη Ρουμανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments