Πολιτική

Αίγυπτος τρένο: Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ

Αίγυπτος τρένο: Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ
Αίγυπτος τρένο: Το μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για το τραγικό δυστύχημα με τους έντεκα νεκρούς από εκτροχιασμό τρένου.

Η Αίγυπτος βυθίστηκε στο πένθος μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε με το τρένο της γραμμής Καΐρου – Μανσούρας. Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει σιδηροδρομικό ατύχημα στην χώρα, καθώς το ίδιο είχε γίνει πριν από λίγο καιρό με την σύγκρουση δύο τρένων. Από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί υπήρξαν 11 νεκροί, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στο πένθος.

Πιο συγκεκριμένα, συλλυπητήριο μήνυμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο ανάρτησε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο twitter, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

Μετά το γεγονός που σημειώθηκε στην Αίγυπτο, το Υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε ένα συλλυπητήριο μήνυμα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει ότι «Εκφράζουμε οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και με τους τραυματίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της φίλης χώρας Αιγύπτου».

Διατάχθηκε έρευνα για το ατύχημα

Από το ίδιο δυστύχημα 98 άτομα τραυματίστηκαν, με τους περισσότερους να έχουν υποστεί κατάγματα και να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία της Μπάνχα, με τα δεκάδες ασθενοφόρα που κατέφθασαν επί τόπου. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος, ενώ όρισε να υπάρξει άμεση αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Στο υπουργείο Υγείας, δημιουργήθηκε έκτακτη ομάδα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η νοσοκομειακή περίθαλψη των τραυματισθέντων και η καλύτερη ιατρική βοήθεια. Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο σε λιγότερο από ένα μήνα. Στις 26 Μαρτίου, δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή της πόλης Σοχάγκ με 32 θύματα, ενώ την περασμένη Τετάρτη, ένα ακόμη τρένο εκτροχιάστηκε στην ίδια περιοχή της Μανσούρα τραυματίζοντας 15 τουλάχιστον άτομα.

Τι συνέβη στις 26 Μαρτίου:

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στην πόλη Σοχάγκ στη νότια Αίγυπτο. Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι «άγνωστοι» ενεργοποίησαν το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου και είχε ως αποτέλεσμα των εκτροχιασμό πολλών βαγονιών. «Τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments