Διεθνή

Τουρκία: Απογοητευμένη από τη Σύνοδο Κορυφής

Τουρκία: Απογοητευμένη από τη Σύνοδο Κορυφής
Τουρκία: Τι αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την απογοήτευσή της σχετικά με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες εκφράζει η Τουρκία. Το κείμενο αυτό άφησε ικανοποιημένη την Ελληνική πλευρά, όπως διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκος, στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος της συνόδου, ενώ μιλώντας στον Γ.Γ του ΟΗΕ επανέλαβε την θέση της Ελλάδας στο Κυπριακό.

Τουρκία: Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εκφράζεται η απογοήτευση της Τουρκίας για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίνουν την Άγκυρα για τις επιθέσεις της στο κράτος δικαίου. Η Άγκυρα εκφράζει, επίσης, τη λύπη της για την απουσία προόδου στον εκσυγχρονισμό της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης. “Τα συμπεράσματα (της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) που αφορούν την Τουρκία απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και αναγκαία μέτρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Τουρκία

“Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις και να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και η συνεργασία”, πρόσθεσε το υπουργείο, που κατηγόρησε την ΕΕ για “έλλειψη καλής θέλησης”. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως “ο περιορισμός της συνεργασίας για το μεταναστευτικό στις χρηματοδοτικές πλευρές της είναι μεγάλο λάθος” και κάλεσε σε μια “πιο στενή συνεργασία”.

Ικανοποίηση στην Ελλάδα

«Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία. Υπενθυμίζω πως ο πυρήνας της διττής προσέγγισης προς την Τουρκία εμπερικλείεται στο εδάφιο, όπου γίνεται λόγος για προώθηση της θετικής ατζέντας με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Για εμάς επίσης είναι απαράβατη γραμμή να μην εργαλειοποιεί η Τουρκία το μεταναστευτικό αλλά και να προβεί σε κινήσεις καλής θέλησης όπως το να δεχθεί τα 1.450 άτομα των οποίων το αίτημα για παροχή ασύλου έχει απορριφθεί τελεσίδικα».

«Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, μας καλύπτει επίσης το κείμενο συμπερασμάτων» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ακόμη ότι «Με επιμονή δική μου και του Μάριο Ντράγκι το Συμβούλιο επαναλαμβάνει πως οι εκλογές στη Λιβύη πρέπει να γίνουν στις 24 Δεκεμβρίου, να γίνουν αποδεκτά τα αποτελέσματα και να αποχωρήσουν όλες οι ξένες δυνάμεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments