Ελλάδα

ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υπηρετούντες αποφάσισε το ΣτΕ

ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υπηρετούντες αποφάσισε το ΣτΕ
ΕΜΑΚ: Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην ΕΜΑΚ η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η υπηρεσία λέει πως ο εμβολιασμός διασφαλίζει την υγεία των στελεχών από την στιγμή που οι συνθήκες εργασίας και ιδίως η πιθανότητα διεθνών αποστολών το επιβάλλουν. Για τον λόγο αυτό οι υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ κατέθεσαν προσφυγή για αναστολή του μέτρου στο ΣτΕ.

Απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που είχαν καταθέσει υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.

Το σκεπτικό της απόφασης

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρεται δε στην απόφαση:

«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κοροναϊό «.

Σταθόπουλος: Επικοινωνιακό λάθος του Αρχηγείου η εντολή εμβολιασμού

Στο LIVE NEWS μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού της ΕΜΑΚ, σημειώνοντας ότι υπήρχε από την πρώτη στιγμή η παρότρυνση να εμβολιαστούν τα στελέχη της ΕΜΑΚ, προσθέτοντας ότι μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν ενταχθεί στην λίστα κατ’ εξαίρεσης εμβολιασμών για τις αδιάθετες δόσεις. svg%3E

«Δεν σημαίνει ότι είναι αρνητές του εμβολίου. Όσον αφορά τη διαταγή του Αρχηγείου, προσωπικά εκτιμώ ότι είναι επικοινωνιακό λάθος και δεν έπρεπε να βγει έτσι» σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε ποιος είναι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και εκείνος ξέρει όλα τα στελέχη της ΕΜΑΚ. Ένα τηλέφωνο να έκανε, θα είχε λυθεί το ζήτημα».

Παράλληλα, τόνισε πως εδώ και πολλά χρόνια τα μέλη της ΕΜΑΚ έκαναν αρκετά εμβόλια για να μπορούν να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, προκειμένου να παρέχει βοήθεια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments