Οικονομία

Εφορία: «Κλειδώνει» η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη έως 72 δόσεις

Εφορία: «Κλειδώνει» η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη έως 72 δόσεις
Εφορία: Στο «τραπέζι» βρίσκεται η εξόφληση χρεών σε 60 έως 72 δόσεις για τα κορωνοχρέη λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση θα «κλειδώσει» εντός της εβδομάδας στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η εξόφληση χρεών σε 60 έως 72 δόσεις για τα κορωνοχρέη λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση θα «κλειδώσει» εντός της εβδομάδας στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Ποιοι θα μπορούν να ενταχθούν

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη μόνο προς τα ταμεία της Εφορίας να ανέρχονται συνολικά στα 109 δισ. ευρώ και τους φόρους που έμειναν απλήρωτοι να φθάνουν στα 2,33 δισ. στο πρώτο τετράμηνο του 2021, στο νέο σχήμα εξόφλησης των οφειλών της πανδημίας θα μπορούν να ενταχθούν:

  • Επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.
  • Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που επλήγησαν από την κρίση, παρουσιάζοντας μείωση του τζίρου, και υπάγονται στις λίστες με τους πληττομένους.
  • Οι εργαζόμενοι που ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.
  • Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης.

Σταϊκούρας: «Έρχεται» νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές λόγω πανδημίας προανήγγειλε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Open τόνισε πως έχει ξεκινήσει ήδη διάλογος με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί στο «τραπέζι» των συζητήσεων και με τους θεσμούς. Σκοπός είναι να εφαρμοστεί μία νέα ρύθμιση για τις οφειλές της περιόδου των 15 μηνών της πανδημίας. Πρόκειται για τις οφειλές οι οποίες έχουν αναβληθεί για το 2022 ενώ δεν αποκλείεται στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν και άλλα χρέη νοικοκυριών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments