Πολιτική

Γεννηματά: Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε

Γεννηματά: Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε
Γεννηματά: Για την διαχείριση της πανδημίας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Δριμεία κριτική για το διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Σε πρόσφατες δηλώσεις της είχε τονίσει πως «η κυβέρνηση καταργεί εργασιακά δικαιώματα».

«Το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα. Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψη της στην Αργολίδα.

Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά

“Καλλιέργησε τον εφησυχασμό και την χαλάρωση”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, άσκησε αιχμηρή κριτική στη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επειδή, όπως είπε, «καλλιέργησε τον εφησυχασμό και την χαλάρωση και με λανθασμένους χειρισμούς κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως απέναντι στο καθημερινό κυβερνητικό αλαλούμ, η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη και διατυπωμένη εδώ και μήνες: «Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, κινητά συνεργεία για να φτάσουμε πιο κοντά στους πολίτες και να τους διευκολύνουμε και σοβαρή ενημέρωση των πολιτών και των υγειονομικών για την σημασία του εμβολιασμού».

Σχετικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι «Με μεγάλη καθυστέρηση μιλούν για υποχρεωτικούςεμβολιασμούς και ενημέρωση των πολιτών. Προέχει, όμως, οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη και αυτό απαιτεί πραγματικούς ελέγχους.

Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το κλειδί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα».

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου και μετά. Επίσης, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μητσοτάκης για Νεράντζη

Τα υπόλοιπα μέτρα Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.

Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments