Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία για «κορωνοχρέη»

Υπουργείο Οικονομικών: Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία για «κορωνοχρέη»
Υπουργείο Οικονομικών: Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών η τροπολογία που αφορά στις διατάξεις για τη ρύθμιση χρεών λόγω πανδημίας σε 36 ή 72 χαμηλότοκες δόσεις.

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών η τροπολογία που αφορά στις διατάξεις για τη ρύθμιση χρεών λόγω πανδημίας σε 36 ή 72 χαμηλότοκες δόσεις. Στόχος είναι διατήρηση της έκπτωσης του 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος και τον μήνα Αύγουστο, για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6% για τους απινιδωτές και την επέκταση έως και τον Ιούνιο του 2022 του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο ΣΚΑΙ σημείωσε πως στη σημερινή τροπολογία συμπεριλαμβάνονται και τα κορωνοχρέη που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας και ειδικά για όλους όσους έχουν πληγεί με βάση τη λίστα των ΚΑΔ, τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν δηλώσεις COVID, τους ανέργους του ΟΑΕΔ αλλά και όσους υπάγονται στο μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «η ρύθμιση για τα κορωονοχρέη προβλέπει ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ» και «θα αφορά στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όχι όμως τον φόρο εισοδήματος που θα καταβάλουν οι πολίτες από δω και πέρα, ούτε τον ΕΝΦΙΑ που έχουν να καταβάλουν».

Τι δήλωσε για το ενδεχόμενο παράτασης των φορολογικών δηλώσεων ο Σταϊκούρας

Αρνητικά τοποθετήθηκε στο αίτημα των λογιστών αλλά και των φορέων για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορλογικών δηλώσεων έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments