Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων στο β’ τρίμηνο κατά 17.8 δισεκατομμύρια

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων στο β’ τρίμηνο κατά 17.8 δισεκατομμύρια
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε τον Ιούνιο.

Αύξηση σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε τον Ιούνιο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσιάστηκε αύξηση 78.382.146 εκατομμύρια δηλαδή 29,4% σε σχέση με το β’ τρίμηνο 2020 και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Ποιες επιχειρήσεις παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης κατά 245%. Τη μικρότερη αύξηση κατά 0,3% παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Ενημέρωση και επικοινωνία», ενώ μείωση 3,1% κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Διαχείριση ακίνητης περιουσίας».

Για τις 210.217 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020, ο κύκλος εργασιών το β’ τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 5.835.020 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 66,7% σε σχέση με το β’ τρίμηνο 2020, που είχε ανέλθει σε 3.499.654 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 481% παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου «Καταλύματα», ενώ τη μικρότερη αύξηση κατά 26% παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου «Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών- τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις».

Λίγα λόγια την ΕΛΣΤΑΤ

Έχει σκοπό τη συστηματική παραγωγή επίσημων στατιστικών, καθώς και τη διενέργεια στατιστικών ερευνών οι οποίες:

  • αφορούν όλους τους τομείς της δραστηριότητας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα,
  • υποστηρίζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, χάραξης και αξιολόγησης πολιτικών της Κυβέρνησης και των φορέων του Δημοσίου (δείκτες αξιολόγησης),
  • υποβάλλονται σε διεθνείς φορείς σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της χώρας και,
  • αφορούν στο γενικό κοινό ή κατηγορίες χρηστών στατιστικών στοιχείων στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, είναι Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με νομική προσωπικότητα (Ν.Π.Δ.Δ.) και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική αρχή. Η λειτουργία της υπάγεται στον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων.

Με το Ν.Δ. 3627/1956 οργανώνεται η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Με το Π.Δ. 224/1986 συνιστάται η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Γ.Γ. ΕΣΥΕ), υπαγόμενη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Με τον Ν.2392/1996 ρυθμίζονται θέματα πρόσβασης της Γ.Γ. ΕΣΥΕ σε διοικητικές πηγές και διοικητικά αρχεία και θέματα στατιστικού απορρήτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments