Τεχνολογία

Apple: Σημαντική νίκη για τους developers σχετικά με τις μεθόδους πληρωμής

Apple: Σημαντική νίκη για τους developers σχετικά με τις μεθόδους πληρωμής
Apple: Σημαντική νίκη πέτυχαν οι developers που εργάζονται για λογαριασμό του διάσημου τεχνολογικού κολοσσού. Δείτε τι κατάφεραν.

Η Apple ανακοίνωσε ότι η δικαστική διαμάχη που βρισκόταν σε εξέλιξη λόγω της ομαδικής αγωγής ορισμένων developers ολοκληρώθηκε με συμβιβασμό των δύο πλευρών, καθώς η εταιρεία θα προχωρήσει σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του App Store.

Apple: Στο εξής, οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν τους χρήστες για την ύπαρξη άλλων μεθόδων πληρωμής έξω από την εφαρμογή τους στο App Store, ούτως ώστε να γλιτώνουν την προμήθεια του 15-30% της Apple.

Μέχρι πρότινος, οι developers μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους χρήστες αλλά χωρίς να εκμεταλλεύονται πληροφορίες που απέκτησαν μέσω της εφαρμογής τους (π.χ. διευθύνσεις email, ονοματεπώνυμα).

Εκτός από τη μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή μεθόδου πληρωμής, η εταιρεία προχωρά σε επιπλέον μέτρα στήριξης των μικρότερων developers ανακοινώνοντας ότι όσοι κατέγραψαν τζίρο έως $1 εκατ. (συνολικά για όλες τις εφαρμογές τους) μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος στο χρονικό διάστημα από 4 Ιουνίου 2015 έως 26 Απριλίου 2021 θα λάβουν αποζημίωση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το ποσό, ενώ θα δίνουν προμήθεια 15% αντί του συνηθισμένου 30%.

Ειδικά για τη μειωμένη προμήθεια, ο τεχνολογικός κολοσσός είχε πάρει την απόφαση για το 15% λόγω της πανδημίας COVID 19 μόνο για τους developers με ετήσιο τζίρο χαμηλότερο του $1 εκατομμυρίου, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει για τουλάχιστον ακόμη 3 χρόνια.

Apple

Apple

H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (Mac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch.

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare, θυγατρική της Quest Holdings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments