Τεχνολογία

PS5 – Xbox: Προβληματίζουν οι αναφορές για περιορισμένα αποθέματα των δημοφιλών παιχνιδομηχανών

PS5 – Xbox: Προβληματίζουν οι αναφορές για περιορισμένα αποθέματα των δημοφιλών παιχνιδομηχανών
PS5 - Xbox: Δυστυχώς, οι εξελίξεις στην διεθνή αγορά θέτουν ανυπέρβλητα εμπόδια στις εταιρείες τεχνολογίας. Δείτε που οφείλεται ο προβληματισμός.

Άσχημα τα νέα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν την δική τους σύγχρονη παιχνιδομηχανή! Όπως φαίνεται, αν δεν έχετε καταφέρει ακόμη να αγοράσετε κάποια από τις κονσόλες νέα γενιάς, είτε το PS5 ή το Xbox Series X, ή αν θέλετε τα επερχόμενα Nintendo Switch OLED και Steam Deck, το κυνήγι θα παραμείνει εξίσου δύσκολο και το 2022.

PS5 – Xbox: Τι αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg για τις δημοφιλείς συσκευές

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Bloomberg, η Toshiba φοβάται πως η παγκόσμια έλλειψη chips δε θα ξεπεραστεί ούτε μέσα στο επόμενο έτος, κάτι που εκτός από τα δικά της προϊόντα επηρεάζει και τις gaming κονσόλες, τα smartphones, μέχρι και τα αυτοκίνητα -πρακτικά σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή έχει πάνω της ίχνος τεχνολογίας.

Περνώντας, όμως, σε λεπτομέρειες, ο Takeshi Kamebuchi, επικεφαλής για τα chips σε ένα από τα εργοστάσια της εταιρίας, δήλωσε:

«Η προμήθεια νέων chips θα παραμείνει πολύ οριακή μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται πελάτες να μην εξυπηρετηθούν πλήρως μέχρι το 2023.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του Bloomberg κάνει ειδική αναφορά στις gaming κονσόλες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός άλλου υψηλόβαθμου στέλεχος, οι κατασκευαστές μιλούν σε καθημερινή βάση με τους προμηθευτές, για να βεβαιωθούν πως οι παραγγελιές τους φτάνουν στις γραμμές παραγωγής όπως τους έχουν υποσχεθεί. Μάλιστα, το ίδιο στέλεχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε μεγάλες αλλαγές στα εσωτερικά κυκλώματα των κονσολών, για να μειωθούν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή τους, κάτι που έχει αφήσει να εννοηθεί και στέλεχος του PlayStation στο παρελθόν.

Πάνω σε αυτό, ο Kamebuchi πρόσθεσε:

«Οι κατασκευαστές των gaming κονσολών είναι μεταξύ των πελατών με τις μεγαλύτερες παραγγελίες και λυπάμαι πραγματικά για τον εκνευρισμό τους, αφού κανένας τους δεν είναι 100% ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή».

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το κυνήγι για νέα κονσόλα ή κάρτα γραφικών μάλλον θα παραμείνει δύσκολο και το επόμενο έτος, οπότε καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments