Οικονομία

DBRS: Αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

DBRS: Αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
DBRS: Ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Έτσι από 5% που προέβλεπε τον περασμένο Ιούνιο, πλέον αναφέρουν ότι θα κυμανθεί στο 5,2%. Παράλληλα, για το 2022 σημειώνουν ότι θα είναι στο 5%.

Ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Έτσι από 5% που προέβλεπε τον περασμένο Ιούνιο, πλέον αναφέρουν ότι θα κυμανθεί στο 5,2%. Παράλληλα, για το 2022 σημειώνουν ότι θα είναι στο 5%.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης οι προβλέψεις θα αφορούν μόνο στο βασικό σενάριο που θα αντικαθιστά το μετριοπαθές ενώ εφεξής δεν θα ανακοινώνει μετριοπαθές σενάριο όπως έκανε μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Το δυσμενές σενάριο για τη χώρα μας προέβλεπε ανάπτυξη 3% για φέτος και 1.5 για το 2022.

Ποιο το βασικό σενάριο του οίκου αξιολόγησης

  • Αν και η COVID -19 παραμένει κίνδυνος για τις προοπτικές, η αβεβαιότητα για τον μακροοικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας έχει μειωθεί σταδιακά.
  • Παραμένει πιθανή κάποια καθυστερημένη εμφάνιση πιστωτικών πιέσεων καθώς θα αποσύρονται σταδιακά τα μέτρα στήριξη.
  • Οι τρέχουσες διάμεσες προβλέψεις φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη κάποιους κινδύνους που συνδέονται με περαιτέρω ξεσπάσματα (της πανδημίας), αλλά παραμένουν αρκετά θετικές όσον αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης καθώς συνεχίζονται η δημοσιονομική και η νομισματική στήριξη.

ΕΛΣΤΑΤ: Ανακοίνωσε ανάπτυξη κατά 16,2% για το δεύτερο τρίμηνο

Ανάπτυξη κατά 16,2% ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ). Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία1, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου2, κατά το 2οτρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 3,4%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2021, ενώ σε σύγκριση με το 2οτρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 16,2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments