Οικονομία

ΕΚΤ: Σε υψηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ομολόγων

ΕΚΤ: Σε υψηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ομολόγων
ΕΚΤ: Την πορεία που θα ακολουθήσει η οικονομία αναμένεται να δώσει αύριο η αγορά των ομολόγων. Αναμένονται ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τα επόμενα βήματα στην αγορά έκδοσης των ομολόγων.

Την πορεία που θα ακολουθήσει η οικονομία αναμένεται να δώσει αύριο η αγορά των ομολόγων. Αναμένονται ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τα επόμενα βήματα στην αγορά έκδοσης των ομολόγων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά σήμερα, αυτή του 5ετούς κυμάνθηκε στο 0,052% από 0,015%, του 10ετους έφθασε έως το 0,88% από 0,80% και του 15ετους στο 0,99% από 0,919%. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 64 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 34 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,87%, έναντι -0,32% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,19%.

Την Παρασκευή αναμένεται να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της αλλαγής των δημοσιονομικών κανόνων που ισχύουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διόγκωση του Δημοσίου Χρέους που καταγράφεται εξαιτίας της πανδημίας.

Eurogroup: Στην “ατζέντα” η συζήτηση για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων

Ξεκινά την Παρασκευή το Eurogroup από τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτηση αναφορικά με την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων μετά και την αύξηση του χρέους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και των δαπανών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ανάμεσα στις πιθανές επιλογές περιλαμβάνονται και η εξαίρεση των “πράσινων επενδύσεων” από τους υπολογισμούς των ορίων για το έλλειμμα και το χρέος και την προσωρινή αναστολή των σημερινών κανόνων για το χρέος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments