Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Δόθηκε παράταση στην προθεσμία

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Δόθηκε παράταση στην προθεσμία
Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από αίτημα και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά και του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογιστών.
Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από αίτημα και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά και του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογιστών.

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από αίτημα και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά και του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογιστών.

Έτσι η νέα προθεσμία είναι μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31 η Δεκεμβρίου 2020.

Η παράταση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Εκκρεμεί η υποβολή ποσοστού μικρότερου του 5% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ο ρυθμός υποβολής είναι ιδιαίτερα αυξημένος το τελευταίο διήμερο, φθάνοντας περίπου τις 100.000 δηλώσεις ημερησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου και η καταβολή της τρίτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Παράταση φορολογικών δηλώσεων 2021: Είχαν ζητήσει παράταση με επιστολή τους οι λογιστές

Αίτημα παράτασης των φορολογικών δηλώσεων 2021 είχε θέσει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Τι ανέφερε

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών προσώπων λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Ο κλάδος μας και οι εργαζόμενοι δέχονται τεράστια πίεση και καλείται να διεκπεραιώσει την παραπάνω εργασία παράλληλα με πολλά συνεχόμενα προβλήματα που παρουσιάζει το ηλεκτρονικό σύστημα, σε συνδυασμό με τον καθημερινό φόρτο εργασίας και τη σύμπτωση των ημερομηνιών με πολλές ακόμα υποχρεώσεις. Υπενθυμίζουμε το ιδιαιτέρως καθυστερημένο άνοιγμα της πλατφόρμας αλλά και την καθυστερημένη ανάρτηση στοιχείων απαραίτητων για την φορολογική ενημέρωση.

Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία στην καθημερινή μας εργασία καθώς επίσης και τις επιπτώσεις από την τρομακτική καταστροφή από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε ολόκληρη την χώρα. Δεν μπορούν για ακόμα μια φορά οι Λογιστές να καλούνται να εργαστούν χωρίς ωράρια, χωρίς Κυριακές και αργίες, χωρίς διακοπές ώστε να απαλλαγεί το κράτος από τις υποχρεώσεις του. Κληθήκαμε όλη την περίοδο της πανδημίας να τα βγάλουμε πέρα με τις χιλιάδες αποφάσεις, τις νέες πλατφόρμες, με κίνδυνο την ζωή μας ώστε να ανταποκριθούμε στην εργασία μας. Είναι επιβεβλημένη η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι 30/9/2021, καθώς και η παράταση τουλάχιστον μέχρι 31/10/2021 για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments