Lifestyle

Τάσος Νούσιας: Απαντά για τις κρητικές βεντέτες

Τάσος Νούσιας: Απαντά για τις κρητικές βεντέτες
Τάσος Νούσιας: Με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά «Σασμός», παραχώρησε συνέντευξη στο 7 Μέρες Tv και στην Μαρία Ανδρέου και αποκάλυψε αν γνωρίζει ιστορίες από κρητικές βεντέτες.

Τάσος Νούσιας: Αν σου έχουν σκοτώσει το γιο, την κόρη, τι κάνεις; Έξω από το χορό θα πεις πολλά τραγούδια

Μιας και ξέρετε από Κρητικούς, γνωρίζετε ιστορίες από βεντέτες;

Νια, ξέρω οικογένεια που άλλαξε επίθετο και ονόματα και πήγε σε άλλη χώρα για να ξεφύγει από βεντέτα. Έχουν συμβεί αυτά που σας λέω και δυστυχώς κρατούν ακόμη. Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με την ιδέα της εκδίκησης. Είναι χρέος τους και καθήκον τους να ξεπληρώσουν το αίμα του συγγενή τους που χάθηκε. Βέβαια, αν σου έχουν σκοτώσει το γιο, την κόρη, τι κάνεις; Έξω από το χορό θα πει κανείς, πολλά τραγούδια λες… Δεν θα ήθελες να πάρεις την ρεβάνς και να σπείρεις πόνο; Αν πάρεις το όπλο, πάει ξέφυγες… Δεν διαφέρεις. Μόνο η συγχώρεση απελευθερώνει τον άνθρωπο, πετάς τα βαρίδια και συνεχίζεις. Πιστεύω στο σασμό, στον έρωτα, στην αγάπη που μπορεί να στρίψει το τιμόνι προς τη συγχώρεση. Πιστεύω στους πνευματικούς ανθρώπους κι όχι στους πτωτικούς. Ξέρετε πόσο οδυνηρό, καταστροφικό και πέρα από κάθε λογική είναι να γεννιέται ένα παιδί εγκλωβισμένο στο στόχο της εκδίκησης, να φοβάται και τη σκιά του, να μη βρίσκει λύτρωση; Είναι άνθρωπος αυτός ή σκιά; Ο αλληλοσπαραγμός δεν είναι καθαρή διαδρομή ζωής.

Λίγα λόγια για τον Τάσο Νούσια

Ο Τάσος Νούσιας (γενν. 12 Αυγούστου 1973 στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Τέλειωσε τη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μηχανολογία και αποτέλεσε μέλος ομάδας στίβου. Τελικά, αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις. Έπαιξε στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας από το Κ.Θ.Β.Ε και το θέατρο Εμπρός ως τον Τεχνοχώρο και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Δοκιμάστηκε σ’ όλα τα είδη θεάτρου από φαρσοκομωδίες και μπουλβάρ μέχρι το αρχαίο ελληνικό δράμα. Αυτή η ποικίλη υποκριτική διαδρομή του τον καθιέρωσε και του έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Τάσος Μπαντής, Γιάννης Κακλέας, Θόδωρος Τερζόπουλος, Αναστασία Ρεβή και άλλοι. Μετρά πολλές συμμετοχές και συνεργασίες σε σημαντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές όπου ενσάρκωσε ήρωες μυθιστορημάτων και ιστορικών βιβλίων όπως: Τα Παιδιά της Νιόβης του Αθανασίου Νόβα, Οι Μάγισσες της Σμύρνης της Μάρας Μεϊμαρίδη, Η Φωνή του Χρήστου Χωμενίδη, Τα Ανίσχυρα Ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου και το 2010 Το Νησί της Βικτόρια Χίσλοπ. Στις παραγωγές αυτές συνεργάστηκε με εξαιρετικούς σκηνοθέτες, όπως οι Κώστας Κουτσομύτης, Νίκος Γραμματικός, Βασίλης Μαζωμένος, Χρήστος Δήμας, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Θόδωρος Παπαδουλάκης, Γιώργος Γκικαπέπας, Κώστας Χαραλάμπους κ.λ.π.

Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης ασχοληθεί και με την παραγωγή, δημιουργώντας τέσσερις τηλεταινίες για λογαριασμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, με τίτλο Στιγμές από την Ιστορία του Θεάτρου, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρλένε Καμίνσκυ, εξετάζοντας την εξέλιξη του θεάτρου μέσα από τέσσερις μεγάλους συγγραφείς: Αισχύλο, Σαίξπηρ, Σίλλερ, Τσέχωφ που υπήρξαν ορόσημο για την ιστορία του θεάτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments