Τεχνολογία

MacBook Pro: Ετοιμάζεται η παρουσίαση το Φθινόπωρο

MacBook Pro: Ετοιμάζεται η παρουσίαση το Φθινόπωρο
MacBook Pro: Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο μοντέλο Macbook μέσα στο Φθινόπωρο μαζί με την υπόλοιπη σειρά των λάπτοπ.

Μετά το λανσάρισμα των νέων iPhone 13 και των υπόλοιπων προϊόντων της Apple, ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Macbook Pro. Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για έναν πλήρη επανασχεδιασμό των MacBook Pro.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο μοντέλο πρωταγωνιστεί το ζήτημα του επεξεργαστή, με το MacBook Pro να αναμένεται να εφοδιαστεί με τον M1X, ο οποίος και θα προσφέρει ικανοποιητική ισχύ για όλες τις απαιτήσεις.

Τα χαρακτηριστικά

Μάλιστα, γίνεται λόγος για 10 πυρήνες, οι 8 εκ των οποίων θα είναι υψηλής απόδοσης, ενώ οι διαφοροποιήσεις θα έγκεινται στο θέμα των γραφικών. Τα αντίστοιχα chips γραφικών αναμένεται να είναι είτε με 16, είτε με 32 πυρήνες.

Τα άλλα μοντέλα φορητών υπολογιστών της Apple, όπως είναι το απλό MacBook, ή το MacBook Air, τα οποία θα έχουν επεξεργαστή Μ2. Ο επανασχεδιασμός του πλαισίου θεωρείται σχεδόν δεδομένος, ενώ τα νέα μοντέλα εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις 14 και 16 ιντσών, με περισσότερες θύρες σύνδεσης με περιφερειακά.

To ανανεωμένο MacBook Pro θα είναι εφοδιασμένο με τον επεξεργαστή M1X της Apple και αναμένεται μέσα στο έτος. Αργότερα, μέσα στο 2022 θα ακολουθήσει το MacBook Air, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή M2 της Apple.

Ο νέος επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής M1X της Apple θα είναι αρκετά ισχυρός, σύμφωνα με τις παρούσες φήμες και θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο εσωτερικό του ανανεωμένου MacBook Pro του 2021. Ο M1 της Apple εκτιμάται ότι θα έχει παρόμοια αρχιτεκτονική με τον Apple M1, δηλαδή θα είναι κατασκευασμένος από την TSMC, στα 5 nm. Θα έχει 10 πυρήνες, 8 μεγαλύτερους και 2 πιο μικρούς, ενώ δεν αποκλείεται να βρει τη θέση του και σε ένα μελλοντικό μοντέλο του Mac Mini.

Στην περίπτωση του MacBook Air του 2022, θα έχουμε τον Apple M2, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των 3 nm. Αυτός ο επεξεργαστής εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθεί στο iPad Pro, ενώ εδώ δεν περιμένουμε τον ίδιο αριθμό πυρήνων με τον M1X, αλλά μικρότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments