Διεθνή

Έκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν – Πληροφορίες για δεκάδες θύματα

Έκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν – Πληροφορίες για δεκάδες θύματα
Αφγανιστάν: Το πρακτορείο Aamaj κάνει λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς.

Έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί Σιιτών στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς. Η έκρηξη στο τζαμί Σαγιέντ Αμπάντ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με το Aamaj News Agency που επικαλείται αυτόες μάρτυρες, έως 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Αφγανιστάν

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αρχές επιβεβαιώνουν την επίθεση, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό ή τον αριθμό θυμάτων και τραυματιών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο Aamaj ανέφερε ότι τα θύματα από την επίθεση στο τζαμί είναι τουλάχιστον 100. Το Reuters αναφέρει ότι μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Αφγανιστάν: Η δήλωση των Ταλιμπάν

«Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών συμπατριωτών μας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι μια ειδική μονάδα φτάνει στο σημείο για να διερευνήσει τα αίτια.

Προσοχή: Σκληρές Εικόνες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments