Οικονομία

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκρίνεται με γρήγορα αντανακλαστικά στις ανατιμήσεις

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκρίνεται με γρήγορα αντανακλαστικά στις ανατιμήσεις
Γιώργος Γεραπετρίτης: Για μια σειρά θεμάτων όπως οι ανατιμήσεις των τιμών στην ενέργεια, η εξέλιξη της πανδημίας, το φυσικό αέριο, τα αναδρομικά και άλλα ζητήματα περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι ανατιμήσεις των τιμών στην ενέργεια, η εξέλιξη της πανδημίας, το φυσικό αέριο, τα αναδρομικά και άλλα ζητήματα περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για την ενέργεια

«Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκρίνεται με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά στις ανατιμήσεις στην αγορά, ιδίως σε ότι αφορά τις τιμές στην ενέργεια, που έχει φθάσει και το 500% στην χοντρική τιμή για το φυσικό αέριο», αναφέροντας ότι δρομολογήθηκε ο διπλασιασμός του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης και για επιδοτήσεις που αφορούν και το φυσικό αέριο, δεσμευόμενος πως «θα είμαστε εκεί για όσο χρόνο διατηρηθούν οι υψηλές τιμές, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα νοικοκυριά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για το φυσικό αέριο

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «Η βασική παραδοχή μας είναι ότι πρόκειται για δυναμικό σύστημα και τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια μείωση των τιμών στο φυσικό αέριο. Επιλέξιμο θα είναι περίπου το 80% των νοικοκυριών για τα μέτρα στήριξης. Θα υπάρχει επίδομα για όλες τις μορφές καυσίμου και πετρέλαιο και φυσικό αέριο και τις άλλες μορφές».

Σχετικά με τις ανατιμήσεις

Σε ότι αφορά την διάρκεια των ανατιμήσεων, ο Υπ. Επικρατείας είπε «βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που είναι πολύ δύσκολες οι προβλέψεις. Μία σχολή σκέψης εκτιμά ότι οι ανατιμήσεις αυτές θα είναι βραχείας διάρκειας, λόγω της έκρηξης της ανάπτυξης μετά την κρίση του κορονοϊού, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και την άλλη σχολή που λέει ότι αυτές οι ανατιμήσεις θα έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα».

Αναδρομικά

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Υπ. Επικρατείας σημείωσε ότι «υφίσταται μια συγκεκριμένη δικονομική κατάσταση. Υπάρχει μια περαιτέρω διερεύνηση για 300.000 συνταξιούχους, που έχουν μια σειρά από ζητήματα τεχνικά, διότι είχαν πολλές συντάξεις και πηγές και υπάρχει το ζήτημα των συνταξιούχων που παίρνουν προσωπική διαφορά, ένα ποσό υψηλότερο του δικαιούμενου που συμψηφίζεται με μελλοντικές αυξήσεις».

Για την πανδημία

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη και διαφορετική σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ότι έχει αλλάξει το μείγμα της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της μετάδοσης της πανδημίας και ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι στο 1/3 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments