Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Hellix

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Hellix
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τις εργασίες κατασκευής εγκαινίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης του πρώτου μεγάλου data center της Lamda Hellix στο Κορωπί.

Τις εργασίες κατασκευής εγκαινίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης του πρώτου μεγάλου data center της Lamda Hellix στο Κορωπί. Από την επένδυση θα δημιουργηθούν περίπου 200 θέσεις εργασίας.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Με το συγκεκριμένο έργο ξεκινά ένας μεγάλος κύκλος επενδύσεων αναφορικά με τα data centers που θα βοηθήσουν περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Το πρώτο από μια σειρά project

Είναι το πρώτο από μια σειρά project που προετοιμάζει η Microsoft .Η αγορά γης που θα φιλοξενήσει τα τρία data centers που σχεδιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Υπολογίζεται ότι μόνο οι επενδύσεις που δρομολογούν Microsoft και Digital Realty – Lamda Hellix θα αφήσουν ένα άμεσο οικονομικό αποτύπωμα άνω των 2 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζει η κυβέρνηση αλλά και οι εταιρείες, ενώ το ύψος των επενδύσεων για τη λειτουργία τους θα προσεγγίσουν τα 900 εκατ. Ευρώ.

Οι νέες επενδύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αγγίξουν το ποσό των 400 εκατ. ευρώ και το αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία σε βάθος δεκαετίας θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Digital Realty, οι επενδύσεις στις οποίες θα προβεί η Lamda Hellix θα βοηθήσουν στο να καταστεί διεθνής κόμβος δεδομένων και πόλος έλξης επενδύσεων η Ελλάδα, όπως ακριβώς συνέβη στη Μασσαλία, όπου η αμερικανική εταιρεία επένδυσε πάνω από 260 εκατ. ευρώ μέσα σε 6 μόλις χρόνια, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ψηφιακή πύλη εισόδου στην Δυτική Ευρώπη και την 9η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως προσελκύοντας άνω των 200 διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Η Lamda Hellix λειτουργεί ήδη στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί δύο data centers, το πρώτο με ονομασία Athens-1 από το 2003, και το Athens-2 το 2015. Με τη νέα επένδυση θα προχωρήσει στην κατασκευή του Athens-3 και του Athens-4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments