Οικονομία

Αγορά ομολόγων: Με διακυμάνσεις κλείνει η εβδομάδα που πέρασε

Αγορά ομολόγων: Με διακυμάνσεις κλείνει η εβδομάδα που πέρασε
Αγορά ομολόγων: Με διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων έκλεισε η εβδομάδα που πέρασε ενώ ο κίνδυνος διατήρησης των πληθωριστικών πιέσεων απειλεί την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Με διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων έκλεισε η εβδομάδα που πέρασε ενώ ο κίνδυνος διατήρησης των πληθωριστικών πιέσεων απειλεί την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Σημειώνεται ότι οι καθησυχαστικές δηλώσεις της Λαγκάρντ έδωσαν στην αγορά μια “ανάσα” με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν ελαφρώς οι αποδόσεις.

Ο πληθωρισμός όμως δεν είναι ο μόνος ορατός “κίνδυνος” καθώς και πλέον υπάρχει και η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο επίπεδο του 0,90%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 0,14% από το 0,12% και του 15ετούς στο ανέβηκε στο 1% από το 0,987%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 66 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,90% από 0,93% έναντι -0,17% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,09%.

Ελληνική οικονομία: Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα

Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα στις αγορές παρά τις πιέσεις ενώ επικρατεί αισιοδοξία και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Δανίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να θέσει τέλος στο πρόγραμμα PEPP το Μάρτιο όπως προβλέπει και το χρονοδιάγραμμα.Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο επίπεδο του 0,89% από το 0,92%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,12% από το 0,14% και του 15ετούς έπεσε κάτω από το 1%, στο 0,987%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments