Οικονομία

Bitcoin: Πάνω από 62.000 δολάρια ανήλθε στις συναλλαγές της Δευτέρας

Bitcoin: Πάνω από 62.000 δολάρια ανήλθε στις συναλλαγές της Δευτέρας
Bitcoin: Πάνω από 62.000 δολάρια ανήλθε το Bitcoin στις συναλλαγές της Δευτέρας, επιτυγχάνοντας έτσι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Πάνω από 62.000 δολάρια ανήλθε το Bitcoin στις συναλλαγές της Δευτέρας, επιτυγχάνοντας έτσι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Η άνοδος του Bitcoin οφείλεται με την αναμενόμενη έναρξη διαπραγμάτευσης του πρώτου Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ETF) Bitcoin, την Τρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, οι προσδοκίες ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν την εκκίνηση ενός ETF εκτόξευσαν την τιμή του Bitcoin.

Η διαπραγμάτευση του ETF θα κλειδώσει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) η οποία καλείται να δώσει το «πράσινο φως» ή να απορρίψει την αίτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Bitcoin: Μυστήριο γύρω από την ταυτότητα του δημιουργού του

Ένα στοιχείο για τον μυστηριώδη άνθρωπο που δημιούργησε την αγορά κρυπτονομισμάτων είναι η ηλικία του, η οποία προέκυπτε από το – εδώ και δέκα χρόνια – ανενεργό προφίλ του σε φόρουμ του P2P Foundation.

Ωστόσο, ούτε η ηλικία του φαίνεται να είναι αληθινή, αφού η ημερομηνία 5 Απριλίου σηματοδοτεί την εφαρμογή του εκτελεστικού διατάγματος 6102 από το αμερικανικό κράτος σχετικά με την κατάργηση της ιδιoκτησίας χρυσού από ιδιώτες. Εκτός αυτού, το έτος 1975 είναι η χρονιά κατά την οποία η ισχύς του εν λόγω εκτελεστικού διατάγματος έληξε. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή η γενέθλιος ημερομηνία 5 Απριλίου 1975 να συμβολίζει απλώς το τέλος στον κυβερνητικό έλεγχο των χρημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments