Διεθνή

COP26: Ο Μπόρις Τζόνσον απαντά γιατί κάθισε χωρίς μάσκα δίπλα στον Ντέιβιντ Ατένμπορο

COP26: Ο Μπόρις Τζόνσον απαντά γιατί κάθισε χωρίς μάσκα δίπλα στον Ντέιβιντ Ατένμπορο
COP26: Να δικαιολογήσει το ακάλυπτο πρόσωπό του στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα προσπάθησε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN.

Με απολογητικό ύφος, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον εξήγησε στη βετεράνο δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, τους λόγους για τους οποίους δεν φόραγε μάσκα ενώ καθόταν δίπλα στον 95χρονο Βρετανό περιβαλλοντολόγο, σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής COP26 για το Κλίμα στη Γλασκόβη.

Ο φακός απαθανάτισε τον Μπόρις Τζόνσον στην πρώτες θέσεις με ακάλυπτο το πρόσωπο ενώ όλοι οι υπόλοιποι φορούσαν μάσκα, κάτι βεβαίως που δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστο. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να του κουνήσουν το… δάκτυλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δίνει το κακό παράδειγμα.

COP26

Η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ, εκτός από τις ερωτήσεις που του έκανε για την πορεία των εργασιών της Συνόδου, δεν μπορούσε να μην του ζητήσει τα… ρέστα για το ακάλυπτο πρόσωπο. Ξεκινώντας από τα… εύκολα – την σύνοδο δηλαδή – ο Τζόνσον υποστήριξε ότι ένιωσε ταπεινωμένος όταν άκουσε τις ιστορίες των χωρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης και χαιρέτισε μερικές από τις πρώτες συμφωνίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στη Σύνοδο Κορυφής της COP26.

«Η απειλή είναι τεράστια, νομίζω ότι ήταν πολύ ταπεινό να ακούς μερικές από τις μαρτυρίες από χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, τις Μαλδίβες, τις Σεϋχέλλες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», είπε ο Τζόνσον στο CNN.

«Αρχίζουμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός με την Σύνοδο; Αναμφισβήτητα ναι, και με κάποιους σημαντικούς τρόπους, βλέπουμε κάποιες καλές δεσμεύσεις για τα δέντρα και τα δάση», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα, παρά την προοπτική να ανοίξει ένα αμφιλεγόμενο νέο ορυχείο στη βορειοδυτική Αγγλία. «Δεν θέλω περισσότερο άνθρακα και η κυβέρνησή μας δεν θέλει περισσότερο άνθρακα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε νομικά να το κάνουμε αυτό πράξη», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Σε ότι αφορά την απόφασή του να μην φοράει μάσκα συνεχώς ενώ καθόταν δίπλα στον 95χρονο περιβαλλοντολόγο, σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο Τζόνσον είπε, αφού όμως σκέφτηκε καλά για λίγα δευτερόλεπτα: «Φορούσα μάσκα σε περιορισμένους χώρους με ανθρώπους με τους οποίους συνήθως δεν μιλάω… εξαρτάται από τους ανθρώπους να κρίνουν αν βρίσκονται σε λογική απόσταση από κάποιον… αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθούμε», είπε ο Τζόνσον σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Και, για να κλείσει την άβολη κουβέντα, έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στον Βρετανό περιβαλλοντολόγο για την ομιλία του στη σύνοδο COP26 χαρακτηρίζοντάς τη «μαγική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments